Transferdagboek 19/12: Babel, James, Totti en Witsel

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 19/12: Babel, James, Totti en Witsel

De gebeden van James Rodríguez worden mogelijk sneller verhoord van gedacht. De Colombiaanse topscorer van het WK 2014 zinspeelde zondag na de finale van het WK voor clubs op een vertrek bij Real Madrid als hij niet meer aan spelen toekomt. Die uitspraken zouden bij de clubleiding in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Het is koren op de molen van geïnteresseerde clubs als Arsenal, Chelsea, Manchester United en Paris Saint-Germain, die desondanks diep in de buidel zullen moeten tasten voor de 25-jarige linkspoot.

Axel Witsel is ook al zo'n speler die aast op een transfer. De Belgische middenvelder zag afgelopen zomer een transfer naar Juventus in het water vallen, maar zei eerder dit jaar dat het slechts een kwestie van tijd is voordat hij Zenit Sint-Petersburg voor De Oude Dame inruilt. Zijn contract loopt komende zomer immers af. Liever gaat Witsel al in januari in Turijn, maar Zenit zit dwars. De Russische club wil tien miljoen euro voor de 27-jarige controleur en dat is Juve te veel van het goede. En dus liggen Everton, Chelsea en het Chinese Shanghai SIPG op de loer.

Dat de miljoenen in China over tafel rollen voor Europese vedettes is al wat langer bekend, maar ook de Braziliaanse club Santos heeft nu plotseling ambities van Chinese aard. Trainer Dorival Júnior zou maar al te graag een grote naam naar de oude club van Pelé halen. Zo staan Bastian Schweinsteiger, Franck Ribéry, Francesco Totti en Yaya Touré op zijn verlanglijstje. 'Ik zie het als een marketingstunt', vertelde de Braziliaanse coach tegen Lance! 'Over sommige namen discussiëren we wel eens. Soms zijn spelers op zoek naar een nieuwe uitdaging.'

Ryan Babel weet ongetwijfeld waar Dorival het over heeft. De dertigjarige aanvaller koos anderhalf jaar geleden voor een lucratief avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al-Ain, maar liet begin dit seizoen zijn contract ontbinden. Babel wilde terug naar Europa en vond onderdak bij Deportivo La Coruña. Daar heeft de ex-Ajacied in een paar maanden dusdanig veel indruk gemaakt dat trainer Gaizka Garitano graag ziet hij zijn contract, dat eind dit jaar afloopt, verlengt. 'We willen dat hij blijft, maar hij is met andere opties bezig.' Babel zou naar Besiktas kunnen.

Zouden Patrick Kluivert en Louis van Gaal tweeënhalf jaar na het succes met Oranje op het WK 2014 worden herenigd in Parijs?
Zouden Patrick Kluivert en Louis van Gaal tweeënhalf jaar na het succes met Oranje op het WK 2014 worden herenigd in Parijs?

Gaat Louis van Gaal naar Paris Saint-Germain? Volgens Téléfoot is het de uitkomst van een simpele rekensom. Mocht het voor Unai Emery tot een ontslag komen, dan haalt technisch directeur Patrick Kluivert landgenoot en ex-collega Van Gaal naar Parijs. De glorietijden van Ajax moeten dan herleven bij PSG. Emery was de voorbije jaren enorm succesvol bij Sevilla, waar hij de Europa League drie keer won. Na een halfjaar bij PSG staat de Spanjaard echter al behoorlijk onder druk. De hyperambitieuze topclub staat slechts derde in de Ligue 1. Van Gaal zit sinds zijn vertrek bij Manchester United zonder club.

In theorie zou Saido Berahino ook zonder werkgever kunnen zitten na het huidige seizoen, maar de kans op een transfervrije status lijkt klein. De 23-jarige aanvaller wil zijn aflopende contract bij West Bromwich Albion maar niet verlengen en volgens Sky Sports heeft AS Roma interesse. Ook Internazionale zou in de race zijn voor de Engelsman. West Brom-manager Tony Pulis heeft sinds midden september al geen beroep meer gedaan op de rappe flankspeler.

En dan over naar Sevilla. Daar zijn de verwachtingen in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán weer uitermate hooggespannen. Monchi, de technisch directeur en ongekroonde koning van de transfermarkt, tovert deze winter weer een konijn uit de hoge hoed. Dat is althans de verwachting van coach Jorge Sampaoli, zo zei hij tijdens een persconferentie. 'Monchi is als een van de drie wijzen uit het oosten. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij weer met een verrassing komt. We zetten hoog in, maar het is ook aan Monchi om reëel te blijven. Een echte doelpuntenmaker is onbetaalbaar, maar ik verwacht een of twee transfers', aldus de trainer van Sevilla, de nummer drie in de Primera División. Monchi zou zelf volgens Italiaanse media overigens op het verlanglijstje van AS Roma staan.

Het eerste halfjaar van Sampaoli in de Primera División is een succes te noemen. Sevilla verpulverde zaterdag nog Málaga in de eerste helft. Halverwege stond het 4-0, uiteindelijk werd met 4-1 gewonnen.
Het eerste halfjaar van Sampaoli in de Primera División is een succes te noemen. Sevilla verpulverde zaterdag nog Málaga in de eerste helft. Halverwege stond het 4-0, uiteindelijk werd met 4-1 gewonnen.

José Mourinho is bij Manchester United al een tijdje op zoek naar een goede optie voor de rechtsbackpositie. In die zoektocht is de Portugees volgens The Daily Mirror nu in Rotterdam uitgekomen. Mourinho zou zijn oog hebben laten vallen op Rick Karsdorp. De 21-jarige rechtsachter speelde met Feyenoord in de Europa League twee keer tegen United en heeft daarin blijkbaar indruk gemaakt op de trainer van The Red Devils. Volgens de Britse krant heeft United zo'n vijftien miljoen pond (een kleine achttien miljoen euro) over voor de tweevoudig international.

Quincy Promes heeft volgens Izvestia een lucratieve aanbieding uit China afgewezen. De 24-jarige Nederlander werd begeerd door Shanghai Shenhua, dat hem een jaarsalaris van liefst zes miljoen euro bood. De Chinese club wilde tevens aan de vraagprijs van Spartak Moskou voldoen, maar Promes stak zelf een stokje voor een eventuele overgang.

Atalanta Bergamo is dit seizoen de grote revelatie in de Serie A en dat heeft de ploeg mede te danken aan het goede spel van Franck Kessié. De Ivoriaanse middenvelder, die maandag zijn twintigste verjaardag viert, heeft daarmee de interesse van verschillende topclubs gewekt. Juventus volgt hem al langer, maar volgens Calciomercato heeft Tottenham Hotspur nu een bod van zo’n 23 miljoen euro op tafel gelegd in Bergamo. Ook Arsenal, Chelsea en Manchester United houden de verrichtingen van de middenvelder in de gaten.

Powerhouse Franck Kessié staat in de belangstelling van de Engelse top.
Powerhouse Franck Kessié staat in de belangstelling van de Engelse top.

Het contract van Alexis Sánchez bij Arsenal loopt in 2018 af en The Gunners beginnen zich steeds meer zorgen te maken. Engelse media melden al weken dat de Chileen meer wil verdienen in Londen, maar beide partijen lijken maar niet tot een overeenkomst te komen. Juventus hoopt te profiteren en Sánchez naar Turijn te halen, weet The Sun. De Italiaanse koploper gaat in de zomer een bod uitbrengen op de 'droomkandidaat'.

AS Monaco manifesteert zich de afgelopen jaren als talentenfabriek. De nieuwste juweel luistert naar de naam Kylian Mbappé. De zeventienjarige Fransman maakt dit seizoen indruk en heeft al zes treffers achter zijn naam bij de Monegasken. Het had echter niet veel gescheeld of hij dit seizoen helemaal niet gespeeld bij Monaco. Real Madrid-trainer Zinedine Zidane ondernam in de zomer namelijk al een poging om de tiener naar Madrid te halen, vertelt de jongeling in Téléfoot. 'Ik wilde in Frankrijk blijven', aldus Mbappé. Ooit hoopt hij wel te vetrekken bij de club, die vorig seizoen voor Anthony Martial al een astronomisch bedrag ontving. 'Als ik de transersom van Martial overtref, zou ik blij zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.