Transferdagboek 21/12: Klaassen, Dolberg en Payet

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 21/12: Klaassen, Dolberg en Payet

Kasper Dolberg is niet de enige die wordt gelinkt aan een overstap van Ajax naar Napoli. Nu noemt Corriere dello Sport ook aanvoerder Davy Klaassen als mogelijke versterking voor de Azzurri. Napoli zat afgelopen zomer al achter de middenvelder van Ajax aan, maar toen zouden de Amsterdammers een miljoenenbod hebben afgeslagen. Klaassen heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2019.

De kans dat Dimitri Payet in de winter vertrekt bij West Ham United lijkt klein. Volgens Sky Sports zijn The Hammers niet van plan om hun aanvaller te verkopen. Een vertrek is pas in de zomer bespreekbaar. Als het aan West Ham ligt, blijven de bepalende spelers in de winter allemaal. De 29-jarige Payet viel tijdens het EK in zijn thuisland op. Een vertrek bleef uit voor de vleugelspeler, die nog tot medio 2021 onder contract staat in Londen.

Verschillende Premier League-clubs houden de situatie van Robert Snodgrass bij Hull City in de gaten. The Tigers willen het aflopende contract van de middenvelder graag met een jaar verlengen, maar volgens Sky Sports heeft de 29-jarige Schot het aanbod naast zich neergelegd. Snodgrass kwam in de zomer van 2014 naar Hull, hij werd toen voor ongeveer zeven miljoen euro overgenomen van Norwich City.

Het gebeurt wellicht nog niet komende winter, maar het maakt de plannen van Manchester United er niet minder spectaculair op. José Mourinho ziet volgens The Sun in Antoine Griezmann de ideale versterking voor zijn ploeg. De Portugese manager zou liefst zeventig miljoen euro over hebben voor de Franse sterspeler van Atlético Madrid, die volgens de tabloid met zijn landgenoot Paul Pogba al over een transfer naar Engeland heeft gesproken.

Dat geld geen probleem is op Old Trafford, blijkt wel uit het bericht van The Daily Star dat Mourinho een contract tot medio 2025 (!) kan tekenen. The Special One is pas een half jaar in dienst en ligt nog voor vier jaar vast met een jaarsalaris van 17,5 miljoen euro, maar de leiding van The Red Devils is er ondanks de wisselvallige eerste seizoenshelft van overtuigd dat hij dé man is om de club terug naar de top van Engeland en Europa te leiden.

José Mourinho is pas een half jaar in dienst bij Manchester United, maar zou tot medio 2025 kunnen bijtekenen.
José Mourinho is pas een half jaar in dienst bij Manchester United, maar zou tot medio 2025 kunnen bijtekenen.

Anthony Martial is een van de spelers die er niet op vooruit is gegaan sinds de komst van Mourinho. De Franse mega-aankoop verpietert op de bank en sprak daarover onlangs al zijn teleurstelling uit. West Ham United wil daar volgens The Telegraph van profiteren. De kwakkelende Londenaren hebben geïnformeerd naar de mogelijkheden om Martial te huren. Ook Marcus Rashford is welkom. The Hammers wilden eigenlijk Michy Batshuayi, maar Chelsea wil hem niet laten gaan.

Chelsea werd de laatste tijd zelf in verband gebracht met Marco Verratti. De Italiaanse spelmaker van Paris Saint-Germain is een oude bekende van manager Antonio Conte, voormalig bondscoach van Italië. Volgens Verratti's zaakwaarnemer Donati Di Campli heeft Verratti ook aanbiedingen uit de Serie A, waar de voormalig speler van Pescara nog nooit speelde. Het kan bijna niet anders dan dat Juventus tot de geïnteresseerde clubs behoort, ook Internazionale dingt naar zijn hand.

Arsenal zoekt het bij spelers van minder grote naam. Valencia-back José Luis Gaya en Standard Luik-doelman Guillaume Hubert zouden op de radar van The Gunners staan. The Mirror meldt dat Arsène Wenger de 21-jarige Gaya komende zomer naar Londen wil halen om de linksbackpositie te versterken. Nacho Monreal wordt in februari 31 en Kieran Gibbs heeft nog maar een contract voor anderhalf jaar. Hubert (22) wordt volgens The Daily Mail als toekomstige vervanger van Petr Cech (34) gezien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.