Transferdagboek 20/12: Vidal, Batshuayi, Lukaku en Enrique

Reacties

We tellen af naar de opening van de transfermarkt. Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Wat zijn de plannen van clubs op 1 januari? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 20/12: Vidal, Batshuayi, Lukaku en Enrique

Arturo Vidal zou wel eens het middenveld van Chelsea kunnen gaan versterken. De Chileen speelt nu voor Bayern München en heeft volgens Don Balon wel interesse in een overgang naar Londen. Ook de Duitsers staan open voor een vertrek van de 29-jarige Vidal, die in 2015 overkwam van Juventus en toen een contract tekende tot medio 2019. Hij zou zo'n 42 miljoen pond (bijna vijftig miljoen euro) moeten kosten.

Michy Batshuayi zal de Londenaren in januari niet op huurbasis verlaten. Volgens The Guardian vindt manager Antonio Conte het voor de 23-jarige Belg beter om mee te trainen bij Chelsea, dan ergens anders ervaring op te doen. West Ham United is een van de clubs die Batshuayi wil huren. De spits kwam afgelopen zomer voor veertig miljoen euro over van Olympique Marseille en speelde in London als invaller pas 76 minuten in de competitie. Daarin maakte hij één doelpunt.

Romelu Lukaku kan de best betaalde speler uit de geschiedenis van Everton worden. De Belgische spits van 23 heeft bij de ploeg van manager Ronald Koeman nog een contract tot medio 2019, maar kan deze verbintenis verlengen. Doet Lukaku dat, dan zal hij zijn weeksalaris zien stijgen van een kleine negentigduizend euro per week naar honderdtwintigduizend euro per week. Die deal, bedongen door zaakwaarnemer Mino Raiola, maakt hem verreweg de best betaalde speler die Everton ooit heeft gehad. (Liverpool Echo)

In zestien competitiewedstrijden scoorde Romelu Lukaku dit seizoen negen keer voor het Everton van manager Ronald Koeman.
In zestien competitiewedstrijden scoorde Romelu Lukaku dit seizoen negen keer voor het Everton van manager Ronald Koeman.

Barcelona wil dat Luis Enrique zijn contract als trainer van de Catalanen verlengt, schrijft Marca. De Spaanse grootmacht heeft geen 'plan B' voor wanneer de trainer zijn contract, dat komende zomer afloopt, niet wil verlengen. Luis Enrique won in zijn eerste twee seizoenen bij Barcelona onder meer twee landstitels, twee keer het toernooi om de Copa del Rey en een keer de Champions League.

Het kwakkelende Paris-Saint Germain is van plan in januari de buidel te trekken. De Parijzenaren zouden minimaal vijftig miljoen euro op tafel willen liggen voor het VfL Wolfsburg-duo Julian Draxler en Ricardo Rodríguez, meldt Le10Sport.

Omdat de landskampioen van Frankrijk in de competitie ondermaats presteert, wordt er volop gespeculeerd over een mogelijk nieuwe trainer. Roberto Mancini schijnt in beeld te zijn om de leiding in Parijs over te nemen, mocht Unai Emery de deur worden gewezen. De Italiaan ontkent tegen Rai Sport echter een gesprek met de leiding van PSG in zijn agenda te hebben staan.

AFC Bournemouth is er veel aan gelegen om Nathan Aké voor langere tijd aan zich te binden.  De 21-jarige verdediger is sinds afgelopen zomer gehuurd van Chelsea. Bij Bournemouth maakt hij indruk, waardoor de club uit de Premier League vreest dat de Londenaren hem in januari terughalen naar Stamford Bridge. Volgens The Sun hoopt Bournemouth de ex-jeugdspeler van Feyenoord echter definitief over te nemen. De club denkt dat een bedrag van tien miljoen pond (bijna twaalf miljoen euro) daarvoor voldoende is. Aké heeft bij Chelsea nog een contract tot medio 2020.

Mocht Alexis Sánchez of Mesut Özil Arsenal de rug toekeren, dan wil manager Arsène Wenger zich versterken met Marco Reus. De Londenaren hebben goede hoop dat Sánchez en Özil hun contract, dan van hen allebei afloopt in 2018, verlengen. Doen zij dat niet, dan overweegt Arsenal zich volgens The Telegraph in januari voor Reus te melden bij Borussia Dortmund. Bij de Duitse topclub ligt de 27-jarige aanvaller nog vast tot medio 2019.

Marouane Fellaini wordt mogelijk uit zijn lijden verlost bij Manchester United. Volgens The Times wil AC Milan de Belg vastleggen. De middenvelder is in Engeland onder manager José Mourinho zijn plaats verloren. Ook onder de aanhang van United is zijn populariteit afgenomen. In het duel met Everton van 4 december viel hij in en veroorzaakte twee minuten later een strafschop. Die werd benut waardoor Manchester United 1-1 speelde. De Italiaanse grootmacht ziet in de Belgisch international een welkome versterking.  

Niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, maar Carlos Tévez is binnenkort de bestbetaalde voetballer ter wereld, verwacht The Daily Mail. De 32-jarige Argentijn staat volgens de Britse tabloid op het punt om een lucratief contract te tekenen bij het Chinese Shanghai Shenhua. Tévez zou in China een astronomisch bedrag van ruim 730.000 euro per week kunnen verdienen en lijkt zijn geliefde Boca Juniors daarom na een jaar alweer te verlaten. Op dit moment is de eveneens in China actieve Ezequiel Lavezzi overigens de bestbetaalde speler ter wereld met een weeksalaris van 430.000 euro.

Carlos Tévez speelt nu voor Boca Juniors. Eerder droeg hij al het shirt van Europese topclubs als Manchester United, Manchester City en Juventus.
Carlos Tévez speelt nu voor Boca Juniors. Eerder droeg hij al het shirt van Europese topclubs als Manchester United, Manchester City en Juventus.

Eerder werd al bekend dat Manchester United interesse zou hebben in Nélson Semedo. De rechtsback van Benfica schijnt nu ook op serieuze belangstelling van Bayern München te kunnen rekenen. Volgens The Sun heeft de 23-jarige Portugees een clausule in zijn contract staan waardoor hij voor 64 miljoen euro uit Lissabon mag vertrekken.   

Manchester United hoopt een dezer dagen ook de handtekening van Victor Lindelöf, ploeggenoot van Semedo, te bemachtigen. De 22-jarige verdediger van de Portugese grootmacht is volgens verschillende Engelse media in Manchester om de laatste plooien voor een overstap glad te strijken. The Red Devils is er alles aan gelegen om de Zweed snel binnen te halen, zo blijkt uit het transferbedrag dat genoemd wordt. Benfica zou namelijk zo'n 45 miljoen euro ontvangen voor de verdediger, die bij de ploeg van manager José Mourinho de concurrentiestrijd moet aangaan met Eric Bailly, Chris Smalling, Phil Jones en Marcos Rojo. De rol van Daley Blind in het centrum lijkt volledig uitgespeeld.

Liverpool is in de zoektocht naar een nieuwe doelman volgens The Sun uitgekomen bij Kasper Schmeichel. De dertigjarige sluitpost zette in augustus nog zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis bij zijn club Leicester City. Liverpool denkt The Foxes met een bedrag van ruim 23 miljoen euro toch in de verleiding te kunnen brengen de Deen te laten vertrekken. Liverpool-manager Jürgen Klopp passeerde dit seizoen zowel Simon Mignolet als Loris Karius al eens na een aantal mindere optredens en zou dus wel een stabiele keeper kunnen gebruiken.

Southampton-manager Claude Puel hoopt in de winter een landgenoot naar Engeland te halen. De 21-jarige Wylian Cyprien staat volgens The Daily Mirror bovenaan het verlangijstje van de Franse trainer. Cyprien is dit seizoen een vaste waarde bij Olympique Nice, dat dé grote revelatie in de Franse competitie is. De geweldige vrije trap van Cyprien in de topper tegen Paris Saint-Germain op 11 december zou Puel hebben overtuigd van de noodzaak de middenvelder weg te halen bij de Franse koploper.

Wylian Cyprien scoorde uit een vrije trap voor Olympique Nice in de topper tegen Paris Saint-Germain.
Wylian Cyprien scoorde uit een vrije trap voor Olympique Nice in de topper tegen Paris Saint-Germain.

De zware kruisbandblessure van Arek Milik had de definitieve doorbraak van Manolo Gabbiadini bij Napoli moeten losmaken. De 25-jarige Italiaan heeft de concurrentiestrijd in de spits echter verloren van Dries Mertens. De kleine Belg is na zijn twee hattricks op rij in de Serie A de onomstreden aanvalsleider van de ploeg van trainer Maurizio Sarri. Ronald Koeman hoopt volgens Corriere dello Sport te profiteren en Gabbiadini naar Everton te halen.

Dick Advocaat moet vrezen voor een vertrek van één van zijn sterkhouders bij Fenerbahçe. Simon Kjær staat namelijk in de belangstelling van Chelsea, zo weet ESPN. De Turkse topclub is niet van plan om de Deen, die eerder onder meer uitkwam voor VfL Wolfsburg, AS Roma en Lille, zomaar te laten gaan. De vraagprijs van vijftien miljoen euro zal het vermogende Chelsea echter niet afschrikken.

Manchester United is bereid om een flink verlies te maken op de transfer van Memphis Depay. De club legde in 2014 zo'n 34 miljoen euro op tafel voor de Nederlander, maar zou de ex-PSV'er voor de helft de deur uit willen doen, zo meldt The Daily Mirror. Memphis komt niet in de plannen van manager José Mourinho voor en de Portugees gaf eerder al aan dat de aanvaller bij een goed bod zou mogen vertrekken. Het Everton van Ronald Koeman lijkt een kaper op de kust.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.