Speler van de Week: Becker in meerdere opzichten onhoudbaar

Reacties

Sheraldo Becker is al maanden in bloedvorm en was ook tegen Excelsior op dreef. De buitenspeler van ADO Den Haag is uitgeroepen tot VI Speler van de Week, een conclusie die we kunnen trekken nadat het restant van PEC Zwolle - FC Groningen is afgewerkt.

Speler van de Week: Becker in meerdere opzichten onhoudbaar

De Excelsior-verdedigers wisten zich donderdag totaal geen raad met Becker. De vleugelflitser van ADO Den Haag had het verschrikkelijk op zijn heupen en koppelde zijn acties opnieuw aan rendement, getuige zijn assist bij de 1-0 van Nasser El Khayati en zijn rol als afmaker bij de 3-1. Niet voor het eerst in 2019 schoot Becker uit zijn slof. Mede door zijn prestaties kon ADO Den Haag het seizoen rustig uitspelen, zonder degradatiesores.

Sinds de winterstop fungeerde de exponent van de jeugdopleiding van Ajax al acht keer als aangever in de Eredivisie, hetgeen niemand anders kan zeggen. Voor de 24-jarige Becker zal ongetwijfeld de nodige belangstelling loskomen, niet in de laatste plaats omdat zijn contract al over twee maanden afloopt.

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk vreest dan ook noodgedwongen afscheid te moeten nemen van een van zijn steunpilaren. 'Ik wil hem graag houden, maar als er grotere clubs voor hem komen is dat ook iets om trots op te zijn. Dan hebben we hem als staf en club een betere speler gemaakt, dat is positie', sprak de trainer enkele dagen geleden nog.

Becker gooit dit seizoen in meerdere individuele klassementen hoge ogen. Zo creëerde de smaakmaker van ADO Den Haag al twaalf in statistisch jargon 'grote kansen' voor zijn medespelers. Alleen Steven Berghuis, Hakim Ziyech, Dusan Tadic, El Khayati, Brandley Kuwas, Martin Ødegaard, Steven Bergwijn, Sam Lammers, Hirving Lozano en Angeliño presteren beter in dit opzicht.

Op 12 mei, na de afsluiting van de lentestop in de Eredivisie, krijgt Becker in De Kuip hét podium om de nieuwe versie van zichzelf te showen. Tijdens Feyenoord - ADO Den Haag zal alle aandacht uitgaan naar de afzwaaiende Robin van Persie, maar wellicht kan Becker een belangrijke bijrol opeisen.

Topvijf van de week

De verschillen in de bovenste regionen waren niet groot in de midweekse speelronde. Becker sleepte een 7,5 in de wacht en hetzelfde gold voor Michel Vlap, Matthijs de Ligt, Donyell Malen, Donny van de Beek en Ziyech.

Speler Club Beoordeling
1. Sheraldo Becker ADO Den Haag 7,5
2. Michel Vlap SC Heerenveen 7,5
3. Matthijs de Ligt Ajax 7,5
4. Donyell Malen PSV 7,5
5. Donny van de Beek Ajax 7,5

Algemeen klassement

PSV-spits Luuk de Jong voert de algehele rangschikking nog steeds aan. Achtervolger Ziyech volgt op 0,13 punt en maakt dus nog altijd kans op de eindzege. Ødegaard en De Ligt duelleren om plaats drie.

Speler Club Gemiddelde
1. Luuk de Jong PSV 6,94
2. Hakim Ziyech Ajax 6,81
3. Martin Ødegaard Vitesse 6,68
4. Matthijs de Ligt Ajax 6,68
5. Angeliño PSV 6,58
6. Adam Maher AZ 6,57
7. Steven Bergwijn PSV 6,55
8. Robin van Persie Feyenoord 6,55
9. Nicolás Tagliafico Ajax 6,52
10. Nasser El Khayati ADO Den Haag 6,48
11. Jerdy Schouten Excelsior 6,48
12. Dusan Tadic Ajax 6,47
13. Frenkie de Jong Ajax 6,46
14. Michel Vlap SC Heerenveen 6,42
15. Andre Onana Ajax 6,40
16. Donny van de Beek Ajax 6,38
17. Steven Berghuis Feyenoord 6,37
18. Anco Jansen FC Emmen 6,36
19. Lars Unnerstall VVV-Venlo 6,35
20. Lasse Schöne Ajax 6,35
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer S. Becker
Meer over S. Becker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.