Speler van de Week: Neres-gok van 43 miljoen blijkt voltreffer

Reacties

De Braziliaan David Neres was de uitblinker in de kraker Ajax - PSV (3-1) en is de VI Speler van de Week.

Speler van de Week: Neres-gok van 43 miljoen blijkt voltreffer

'Geweldig.' David Neres keert met een brede glimlach terug in Amsterdam. Zijn eerste minuten in de nationale ploeg hebben zijn humeur verder opgeklaard. 'Hier heb ik altijd van gedroomd en ik ben blij dat ik mijn debuut heb gemaakt. Én dat ik goed gespeeld heb.'

'Geweldig.' Het is ook Erik ten Hag opgevallen dat Neres tegen Tsjechië zich bij De Goddelijke Kanaries goed heeft gemanifesteerd. De trainer laat vrijdag in de aanloop naar de kraker tegen PSV zijn licht schijnen op het gemoed van de Braziliaan.

Na de winst op aartsrivaal PSV heeft Ten Hag vergelijkbare woorden voor de kersverse kanarie. 'Hij was in tweede helft bij vlagen ongrijpbaar. Hij heeft fantastisch gespeeld. Hier komen mensen voor naar het stadion, maar het levert ook wat op.'

De Braziliaan dartelt als een straatvoetballer over het veld, verdient een strafschop en gooit diep in blessuretijd de wedstrijd in het slot. Hij zoekt de tribunes op. 'Toen ik mijn shirt de tribune ingooide, brak ik bijna mijn schouder', zegt hij met een glimlach op de Ajax-website.

De goal is het sluitstuk van een prima optreden dat hem 'een geweldig gevoel' heeft bezorgd. Het is ook het sluitstuk van een 'ongelooflijke week'. De gedachten in Amsterdam zullen ongetwijfeld nog wel een keer teruggaan naar het moment dat het uitermate lucratieve bod uit China werd afgewezen.

Guangzhou Evergrande slaagde er niet in Ajax met een bod van meer dan 43 miljoen euro te vermurwen. Na zijn optredens in de Champions League en nu tegen PSV zal niemand die beslissing van de Amsterdamse leiding nog in twijfel trekken. De prijs van de kersverse kanarie is ongetwijfeld alleen maar  gestegen. En de glimlach van Neres is voorlopig niet verdwenen.

'Opluchting bij Mazraoui en Onana na waanzinnige week Neres'

Topvijf van de week

Naast Neres scoren meer aanvallers goed deze week. Alexander Isak (Willem II) en Thomas Buitink (Vitesse) danken hun goede cijfers aan hun scoringsdrift tegen respectievelijk Fortuna Sittard en ADO Den Haag. Lex Immers van die laatste club was ook prima op dreef getuige zijn 8. Heerenveen-doelman Warner Hahn completeert de topvijf.

Speler Club Beoordeling
1. David Neres Ajax 8
2. Lex Immers ADO Den Haag 8
3. Alexander Isak Willem II 8
4. Thomas Buitink Vitesse 7,5
5. Warner Hahn SC Heerenveen 7,5

Algemeen klassement

Ook na de 27ste speelronde blijft Luuk de Jong de leider in het algemeen klassement. Jerdy Schouten is de hoogst genoteerde speler van buiten de toptwee.

Speler Club Gemiddelde
1. Luuk de Jong PSV 6,98
2. Hakim Ziyech Ajax 6,80
3. Steven Bergwijn PSV 6,73
4. Angeliño PSV 6,65
5. Matthijs de Ligt Ajax 6,62
6. Jerdy Schouten Excelsior 6,58
7. Martin Ødegaard Vitesse 6,57
8. Robin van Persie Feyenoord 6,52
Nicolás Tagliafico Ajax 6,52
10. Nasser El Khayati ADO Den Haag 6,50
11. Michel Vlap SC Heerenveen 6,48
12. Lars Unnerstall VVV-Venlo 6,42
Frenkie de Jong Ajax 6,42
14. Andre Onana Ajax 6,40
Youssef El Jebli De Graafschap 6,40
16. Oussama Idrissi AZ 6,39
17. Daniel Crowley Willem II 6,37
Jeroen Zoet PSV 6,37
19. Hirving Lozano PSV 6,36
20. Dusan Tadic Ajax 6,35
Tadic: 'Vertrouwen op Kuipers, de beste scheidsrechter van de wereld'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Neres
Meer over Neres
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.