Speler van de Week: Mahi ziet eindelijk ouderwetse Mahi weer

Reacties

Mimoun Mahi neemt FC Groningen de laatst weken bij de hand. De aanvaller is dankzij zijn optreden tegen NAC Breda (5-2) de VI Speler van de Week.

Speler van de Week: Mahi ziet eindelijk ouderwetse Mahi weer

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Mimoun wil het komende jaar gaan vlammen voor de club', zei technisch manager Ron Jans in juli over de toekomst van Mahi bij FC Groningen. Een nieuw contract was de insteek voor beide partijen, ook omdat de Marokkaan niet wilde dat de club niets aan hem zou overhouden. Die nieuwe verbintenis is er nog niet, maar inmiddels heeft de aanvaller het vuur aangestoken.

Het huidige seizoen van Mahi loopt parallel aan dat van FC Groningen. Trainer Danny Buijs zocht mede vanwege teleurstellende resultaten naarstig naar zijn ideale elf, waarbij de Marokkaan ook genoegen moest nemen met een rol op het tweede plan. In plaats van het beloofde vuur was er een moeizame start, voor FC Groningen én voor Mahi.

De laatste weken is daar verandering in gekomen met een ouderwets vlammende Mahi als een van de architecten van het groen-witte succes. Zondag was hij met twee goals en één assist de beul van NAC Breda. FC Groningen blijft ondanks het succes zestiende in de Eredivisie, maar het gat naar het nummer tien Fortuna Sittard is drie punten.

Met Ritsu Doan als partner in crime heeft Mahi FC Groningen bij de hand genomen op de weg uit het moeras. Het vuur brandt en FC Groningen vaart er wel bij. 'Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben of diploma's voor te hebben. Mahi en Doan zijn jongens met specifieke kwaliteiten', zei Buijs na de 5-2 tegen NAC. 'Dat zag je aan het begin van het seizoen al, maar ze zijn nu fit. Dan zie je dus dat zij wedstrijden kunnen beslissen. Het zijn die kwaliteiten waaraan de andere jongens zich optrekken.

Mahi voelt zich ook richting zijn topvorm gaan. 'Het was weer ouderwets', zei de uitblinker. 'Het zat er al een tijdje aan te komen. Ik heb afgelopen weken al laten zien dat ik eraan zat te komen. Nu zie je dat ik scherper begin te worden en dat resulteert in doelpunten en assists. Hopelijk kan ik deze lijn vasthouden en het team helpen omhoog te komen. We staan nu op een plaats die Groningen-onwaardig is.'

Topvijf van de week

Naast Mahi maakte Arber Zeneli (SC Heerenveen) dit Eredivisie-weekend indruk. Tonny Vilhena, Lerin Duarte en Matthijs de Ligt completeren de topvijf.

Speler Club Cijfer
1. Mimoun Mahi FC Groningen 8,00
2. Arber Zeneli SC Heerenveen 8,00
3. Tonny Vilhena Feyenoord 7,50
4. Lerin Duarte Heracles Almelo 7,50
5. Matthijs de Ligt Ajax 7,50

Algemeen klassement

De Jong blijft koploper in het algemeen klassement, maar zijn voorsprong op Ajacieden Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt is geslonken. De enige speler in de toptien die niet bij PSV of Ajax speelt is El Khayati.

Speler Club Gemiddelde
1. Luuk de Jong PSV 7,14
2. Hakim Ziyech Ajax 7
3. Matthijs de Ligt Ajax 6,92
4. Angeliño PSV 6,79
5. Steven Bergwijn PSV 6,73
Nasser El Khayati ADO Den Haag 6,73
7. Jeroen Zoet PSV 6,71
Nicolás Tagliafico Ajax 6,71
9. Andre Onana Ajax 6,68
10. Dusan Tadic Ajax 6,64
11. Lasse Schöne Ajax 6,64
12. Jerdy Schouten Excelsior 6,61
Hirving Lozano PSV 6,61
14. Mimoun Mahi FC Groningen 6,56
15. Danny Post VVV-Venlo 6,55
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.