Speler van de Week: Lozano, symbool van de gretigheid van PSV

Reacties

Hirving Lozano was zaterdag de Man of the Match bij de zoveelste eclatante Eredivisie-zege van PSV. De 23-jarige aanvaller was hét symbool van de eindeloze scoringsdrang van de Eindhovenaren en is de VI Speler van de Week.

Speler van de Week: Lozano, symbool van de gretigheid van PSV

Mark van Bommel stond de media zaterdagavond opnieuw te woord met een grote grijns op zijn gezicht. Zijn ploeg had zojuist FC Emmen met 6-0 van de mat geveegd. De PSV-trainer was vooral blij dat zijn elftal tot het laatste moment geconcentreerd bleef. 'Dat hoort bij dit elftal. Heel mooi dat we telkens op zoek blijven gaan naar meer doelpunten', reageerde Van Bommel.

Illustratief voor die gretigheid was het doelpunt van Hirving Lozano in de slotfase. De Mexicaan had met twee assists op Luuk de Jong al een grote bijdrage geleverd aan de 5-0 voorsprong, maar wilde per se zelf ook nog een doelpuntje meepikken. In de 86ste minuut legde hij daarom een enorme sprint af om te scoren uit de rebound na een inzet van Donyell Malen. De Mexicaan schoot echter, tot zijn grote frustratie, teleurstellend naast.

Dat zou hem geen tweede keer gebeuren, straalde hij uit. En dat klopte. Toen Lozano twee minuten later opnieuw kon aanleggen, schoot hij de bal overtuigend langs Emmen-doelman Kjell Scherpen. Het was alweer zijn achtste competitiedoelpunt van het seizoen, bovendien gaf hij al drie assists. Naast topscorer is Lozano daarom nu ook de meest waardevolle speler van de Eredivisie.

Mede dankzij de scoringsdrift van Lozano heeft PSV na negen competitieduels een ongekend doelsaldo van 36-3, waardoor de voorsprong op rivaal Ajax in de praktijk nog net iets meer dan vijf punten bedraagt.

Topvijf van de week

Naast Lozano blonken ook Gastón Pereiro en Luuk de Jong uit in het Philips Stadion. Beide spelers scoorden twee keer tegen Emmen en werden eveneens bekroond met een 8. Later op de zaterdagavond volgde Ajax het voorbeeld van PSV door ruim te winnen van SC Heerenveen. Lasse Schöne zorgde met een schitterend doelpunt voor het hoogtepunt van de avond en heeft ook een plaatsje in de topvijf van de week. Ondanks de 4-1 nederlaag van FC Groningen bij Heracles Almelo zit ook Mimoun Mahi bij de beste vijf.

Speler Club Cijfer
Hirving Lozano PSV 8
Gastón Pereiro PSV 8
Luuk de Jong PSV 8
Lasse Schöne Ajax 7,5
Mimoun Mahi FC Groningen 7,5

Algemeen klassement

Luuk de Jong gaat nog steeds fier aan kop in het spelersklassement. De spits is één van de zes PSV'ers in de toptien van het algemeen klassement. Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt completeren het podium.

Speler Club Gemiddelde
1. Luuk de Jong PSV 7,33
2. Hakim Ziyech Ajax 7,11
3. Matthijs de Ligt Ajax 7
4. Nasser El Khayati ADO Den Haag 6,89
Jeroen Zoet PSV 6,89
6. Angeliño PSV 6,83
Hirving Lozano PSV 6,83
8. Steven Bergwijn PSV 6,78
9. Jerdy Schouten Excelsior 6,72
10. Jorrit Hendrix PSV 6,67
Robin van Persie Feyenoord 6,67
12. Tino Susic VVV-Venlo 6,64
13. Daniel Schwaab PSV 6,63
14. Gastón Pereiro PSV 6,61
Kristoffer Peterson Heracles Almelo 6,61
Nicolás Tagliafico Ajax 6,57
Andre Onana Ajax 6,56
Danny Post VVV-Venlo 6,56
Oussama Idrissi AZ 6,56
20. Dusan Tadic Ajax 6,5
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.