Speler van de Week: emotionele maand Sol krijgt perfecte bekroning

Reacties

Fran Sol was zondagmiddag de grote man bij Willem II in de galavoorstelling tegen Heracles Almelo en is de VI Speler van de Week. De Spaanse spits trad met zijn tweede hattrick voor de Tricolores in de voetsporen van Mariano Bombarda.

Speler van de Week: emotionele maand Sol krijgt perfecte bekroning

Liefst 650 minuten stond Sol alweer droog in de Eredivisie. De normaal zo makkelijk scorende Spanjaard was op 6 april voor het laatst trefzeker, maar was tegen Heracles weer ouderwets op dreef. De 26-jarige spits was al betrokken bij de 2-0 van Donis Avdijaj, maar sloeg na een half uur zelf toe door een voorzet van Aras Özbiliz bij de tweede paal binnen te koppen.

De matador van Tilburg gebaarde na die treffer dat hij de bal wilde hebben en die verdween onder zijn shirt. Het beste nieuws van de zomer had hij namelijk een aantal weken eerder ontvangen. Na een jaar lang proberen een kind te krijgen met zijn vrouw Aida en de revalidatie van een tumor in één van zijn teelballen was het feest in huize Sol: Aida is zwanger.

Het vervullen van die langgekoesterde wens deed Sol veel en de emotie was van zijn gezicht te lezen bij het vieren van de 3-0, waar hij vol trots de komst van Sol junior aankondigde. De Spanjaard maakte er helemaal een feestje van in het Koning Willem II Stadion door ook nog de 4-0 en 5-0 te maken tegen het povere Heracles. 'Ik wil God bedanken dat dit mij is gegeven, want het was erg belangrijk voor mij en mijn vrouw', verwees de hattrick hero achteraf naar zijn aanstaande nageslacht.

We've got Fran Sol', zongen de Tilburgse fans uit volle borst, maar de kans bestaat dat de publiekslieveling deze week nog een transfer maakt naar een club uit zijn vaderland. 'Het is moeilijk te beloven dat ik blijf, maar mijn vrouw wil echt graag hier blijven.' Trainer Adrie Koster gaat er in ieder geval van uit dat mevrouw Sol haar zin krijgt.

Topvijf van de week

Naast Sol was ook debutant Avdijaj goud waard voor Willem II tegen Heracles. Bij Ajax, dat net als Willem II met 5-0 won, was Hakim Ziyech de grote uitblinker. Luuk de Jong vertolkte een heldenrol met twee doelpunten voor PSV op bezoek bij PEC Zwolle en ook Jens Toornstra was tweemaal trefzeker namens Feyenoord in Heerenveen.

SpelerClubGemiddelde
1. Fran SolWillem II8,5
2. Donis AvdijajWillem II8
3. Hakim ZiyechAjax7,5
4. Luuk de JongPSV7,5
5. Jens ToornstraFeyenoord7,5

Algemeen klassement

Na drie wedstrijden blijft Thulani Serero de koploper in het algemeen klassement. De Vitesse-middenvelder kreeg een 6,5 voor zijn optreden tegen AZ en bleef Oussama Idrissi, Jerdy Schouten, Lars Unnerstall en Ziyech daarmee voor.

SpelerClubGemiddelde
Thulani SereroVitesse7,17
Oussama IdrissiAZ7
Jerdy SchoutenExcelsior7
Lars UnnerstallVVV-Venlo7
Hakim ZiyechAjax7
Luuk de JongPSV6,83
Danny PostVVV-Venlo6,83
Lex ImmersADO Den Haag6,83
Jeroen ZoetPSV6,83
Fran SolWillem II6,83
Nasser El KhayatiADO Den Haag6,83
EduardoVitesse6,83
Nicolas Gavory FC Utrecht6,75
Sonny StevensExcelsior6,75
Nabeschouwing Willem II - Heracles Almelo
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.