Onmacht in Italiaanse topper zegt alles over concurrenten Inter

Juventus en AC Milan hebben elkaar zaterdagavond in balans gehouden, waardoor de bezoekers hun tweede plaats in de Serie A achter kampioen Internazionale veiliggesteld lijken te hebben.

Juventus
Juventus
0 - 0
AC Milan
AC Milan

Inter legde afgelopen maandag beslag op de landstitel door met 0-2 te winnen bij stadgenoot Milan, dat als nummer twee van de Serie A met nog vijf duels voor de boeg liefst zeventien punten achterstand had. Nummer drie Juventus stond zelfs op 22 punten. Vijf dagen na het kampioenschap van Inter troffen de twee voornaamste concurrenten elkaar. Een spektakel werd het niet.

Op slag van rust zorgde Dusan Vlahovic pas voor het eerste gevaar, maar doelman Marco Sportiello - die de in de warming-up geblesseerd geraakte Mike Maignan verving - bracht redding op een vrije trap van de Serviër. Ook na rust liet Sportiello zien een waardig vervanger van Maignan te zijn bij kansen voor Filip Kostic, Danilo en Arek Milik. Namens Milan zorgde alleen Ruben Loftus-Cheek voor gevaar.

Het bleef uiteindelijk 0-0, waarmee AC Milan - waar Tijani Reijnders de hele wedstrijd speelde - de morele winnaar was. De ploeg van trainer Stefano Pioli behoudt namelijk zijn vijf punten voorsprong op Juventus. Doordat ook de nummer vijf van de Serie A zich dit seizoen plaatst voor de Champions League moet het wel heel raar lopen wil de club uit Turijn zich niet kwalificeren voor het miljardenbal.