Onduidelijkheid over toekomst Henderson bij Ajax

Reacties

Jordan Henderson is mogelijk alweer bezig aan zijn laatste weken als speler van Ajax. Er is onduidelijkheid over de toekomst van de 33-jarige middenvelder.

Onduidelijkheid over toekomst Henderson bij Ajax
© Pro Shots

Henderson kwam afgelopen winter met een hoop bombarie binnen bij Ajax, dat naarstig op zoek was naar ervaring en stabiliteit op het middenveld. De club tastte diep in de buidel voor hem en legde Henderson voor tweeënhalf jaar vast, maar de realiteit is dat de samenwerking nog niet is wat beide partijen ervan hadden verwacht.

Henderson is zeer geliefd binnen Ajax, maar heeft op zijn beurt de wenkbrauwen gefronst over de gang van zaken bij de club. Dat heeft niet alleen te maken met het gebrek aan kwaliteit op het veld, maar ook met de mentaliteit van medespelers en het gebrek aan een topsportcultuur in Amsterdam. Tegelijkertijd heeft Henderson zelf ook geen verpletterende indruk weten te maken. Daarnaast miste hij een cruciale periode omdat hij geblesseerd raakte op het moment dat Ajax hem het hardste nodig had. Daardoor is de samenwerking vooralsnog ongelukkig te noemen.

Trainer John van ’t Schip maakte al snel duidelijk dat Henderson, die meteen één van de duurste spelers in de Ajax-selectie werd, de problemen niet in zijn eentje op kan lossen en er behoefte is aan meer ervaring in het elftal. Ajax is op de achtergrond druk bezig om de boel naar een veel hoger niveau te brengen en het aanstellen van een nieuwe trainer heeft daarbij prioriteit. Het is geen geheim dat Henderson graag Graham Potter voor de groep had gezien bij Ajax. De gesprekken met zijn 48-jarige landgenoot liepen echter op niets uit.

Alles bij elkaar maakt dat er twijfels zijn over de toekomst van Henderson, die nog een tweejarig contract heeft bij Ajax. Daarover zullen ongetwijfeld gesprekken gevoerd gaan worden met technisch directeur Alex Kroes. De vraag is of Ajax Henderson met een sterk voetbalverhaal binnenboord zal willen houden, of dat het beter is dat de wegen gaan scheiden.

Henderson speelde tot nu toe zeven Eredivisie-wedstrijden voor Ajax. Hij maakte afgelopen weekend tegen FC Volendam zijn rentree, daarvoor miste hij zes wedstrijden vanwege blessures.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.