Van Basten laakt 'vreemde gang van zaken' rond Van 't Schip

Reacties

Marco van Basten had, als hij het bij Ajax voor het zeggen had, (nog) geen afscheid genomen van John van 't Schip als hoofdtrainer. De gewezen topspits uitte zijn onbegrip over de gang van zaken in de Johan Cruijff Arena.

Van Basten laakt 'vreemde gang van zaken' rond Van 't Schip
© Pro Shots

'John had het naar zijn zin als hoofdtrainer, hij had denk ik graag door willen gaan. Ik had John laten zitten zolang ze geen andere goede trainer hadden gevonden, maar dit was al lange tijd geleden beslist. Je hoort wel namen over de nieuwe trainer, maar ik vind het een vreemde gang van zaken', aldus Van Basten in Rondo. De twee werkten in het seizoen 2008/09 samen bij Ajax.

Wie er ook voor de groep komt te staan, het belooft een hete transferzomer te worden. Youri Mulder denkt dat de club er goed aan doet om veel van de aankopen van Sven Mislintat deze zomer van de hand te doen, desnoods met fors verlies. 'Ja, dat kost het dan, en het zijn ook wel spelers die je kunt verkopen. Als je een nieuw team wil opbouwen, gaat dat ook geld kosten', benadrukte Mulder.

Edgar Davids, die voor het eerst dit jaar aanschoof aan tafel, durfde nog geen optimistische voorspelling te doen voor volgend seizoen. Na de vijfde plaats, drie straatlengtes achter kampioen PSV, tempert De Pitbull de verwachtingen. 'Mensen verwachten dat Ajax er meteen zal staan, maar als het budget er niet naar is, moet je maar kijken wat het kan worden.'

Van 't Schip gaat in een andere functie verder bij Ajax. Op dit moment heeft Francesco Farioli, nu nog werkzaam bij OGC Nice, de beste papieren om volgend seizoen trainer te zijn in Amsterdam. Voetbal International ging zondag al eens naar zijn huidige ploeg kijken:

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.