'Bayern-geduld raakt op: nu gesprekken met gedegradeerde manager'

Reacties

Vincent Kompany is volgens meerdere bronnen in België en Duitsland in beeld als trainer van Bayern München. De met Burnley gedegradeerde Belg zou na diverse afzeggingen in beeld zijn gekomen als opvolger van Thomas Tuchel.

'Bayern-geduld raakt op: nu gesprekken met gedegradeerde manager'
© Pro Shots

Het liefste zou het bestuur Pep Guardiola aanstellen, maar daar heeft de manager van Manchester City geen oren naar. Kompany heeft wat dat betreft een voordeel: hij heeft natuurlijk jarenlang met de Spanjaard gewerkt. Een extra voordeel: de gewezen verdediger is het Duits machtig omdat hij een periode bij Hamburger SV heeft doorgebracht. Het bestuur van Der Rekordmeister hecht enige waarde aan die taalkennis.

Tuchel gaat weg, en met Xabi Alonso, Ralf Rangnick, Julian Nagelsmann en Hansi Flick waren er verschillende opvolgers in beeld met wie geen akkoord gevonden kon worden, om diverse redenen. Een idee om Tuchel te rehabiliteren sneuvelde eveneens. Nu is Kompany dus kandidaat, de gesprekken zouden al begonnen zijn. Dan zou hij een kleine voorsprong hebben op een reeks andere Premier League-managers: onder meer Mauricio Pochettino (Chelsea), Thomas Frank (Brentford) en Marco Silva (Fulham) worden genoemd.

Kompany maakte naam door Burnley naar de Premier League te loodsen. Na die triomf vorig seizoen bleek het voor The Clarets, zoals de laatste jaren voor bijna alle promovendi, al te moeilijk om zich te handhaven op het allerhoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Burnley
Meer over Burnley
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.