'Lijnders had met lofzang over Slot rol in Liverpools keuze'

Reacties

Pepijn Lijnders (41) heeft een rol gehad in de overgang van Arne Slot naar Liverpool. De Nederlandse assistent van Jürgen Klopp heeft zich binnen de club hard gemaakt voor de komst van Slot.

'Lijnders had met lofzang over Slot rol in Liverpools keuze'
© Pro Shots

Dat weet The Athletic. Slot heeft sportief directeuren Michael Edwards en Richard Hughes in verschillend meetings uiteindelijk zelf overtuigd dat hij inderdaad de juiste man is voor de opvolging van Klopp, maar ook Lijnders had daar een aandeel in. Hij heeft een aantal keer gesproken met de technische leiding van Liverpool over Slot, over wie hij lyrisch is.

Lijnders ziet Slot als 'de beste Nederlandse coach' en is enorm onder de indruk van zijn tactische kennis, speelstijl en persoonlijkheid. Het is algemeen bekend dat Lijnders en Slot goed contact onderhouden. Daardoor wist de voormalig coach van NEC waarover hij sprak en adviseerde hij de clubleiding om Slot te nemen als opvoler van Klopp.

Ondanks de goede relatie gaan Slot en Lijnders komend seizoen niet samenwerken op Anfield. Lijnders gaat als hoofdcoach aan de slag bij Red Bull Salzburg. Sipke Hulshoff, Ruben Peeters en Etienne Reijnen komen normaliter als Nederlanders in de staf van Slot bij Liverpool, al is dat nog niet bevestigd door beide clubs.

Hoe Klopp indirect opriep om Slot de tijd te geven bij Liverpool
Bekijk hier al onze video's
Meer A. Slot
Meer over A. Slot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.