Dit waren de negen Nederlandse voorgangers van Slot in de Premier League

Reacties

Arne Slot (45) is officieel de nieuwe manager van Liverpool. Daarmee wordt hij de tiende Nederlandse coach in de Premier League. Een overzicht van zijn voorgangers in de hoogste afdeling van Engeland. 

Dit waren de negen Nederlandse voorgangers van Slot in de Premier League
© Pro Shots

Op het lijstje van Nederlandse trainers staat niemand die eerder bij Liverpool actief was als eindverantwoordelijke. Pepijn Lijnders was de afgelopen jaren de trouwe secondant van Jürgen Klopp, maar als hoofdtrainer was er geen Nederlander eerder actief. Bij stadgenoot Everton was Ronald Koeman werkzaam, die in een eerdere periode succesvol was bij Southampton.

Maar dat lang niet alle Nederlandse coaches in Engeland een garantie op succes zijn, bewijst onder anderen Frank de Boer. In 2017 ging hij aan de slag bij Crystal Palace, waar hij al na vier wedstrijden (vier nederlagen) de laan uit werd gestuurd. Dick Advocaat deed het in de onderste regionen beter door Sunderland in de hoogste afdeling te houden. Al stapte De Kleine Generaal een paar maanden later in het nieuwe seizoen alsnog op vanwege tegenvallende resultaten.

Erik ten Hag ligt momenteel ook behoorlijk onder vuur bij Manchester United, dezelfde club waar Louis van Gaal ooit na het winnen van de FA Cup werd weggestuurd. Ten Hag zal een zelfde scenario zelfs bij succes in de eindstrijd tegen Manchester City vrezen. Martin Jol was actief bij zowel Tottenham Hotspur als Fulham, waar René Meulensteen na het ontslag tijdelijk naar voren werd geschoven als zijn vervanger.

Guus Hiddink is de coach met het hoogste puntengemiddelde in de Engelse competitie (1,94), al won hij uiteindelijk ook uiteindelijk 'slechts' een FA Cup. Chelsea was ook de club waar de eerste Nederlander ooit aan het roer stond: Ruud Gullit. Hij combineerde het trainerschap twee seizoenen met het zijn van speler, maar werd begin 1998 ontslagen. Later had hij de functie van manager bij Newcastle United.

Poll (gesloten) Gaat Slot slagen in Liverpool?
  • 84% Ja (2.881 stemmen)
  • 13% Nee (448 stemmen)
  • 3% Anders, namelijk... (88 stemmen)
Trainer Club(s) Puntengemiddelde Duels
Guus Hiddink Chelsea 1,94 34
Louis van Gaal Manchester United 1,79 76
Erik ten Hag Manchester United 1,79 70
Ronald Koeman Southampton & Everton 1,59 123
Ruud Gullit Chelsea & Newcastle United 1,43 113
Martin Jol Tottenham Hotspur/Fulham 1,37 201
Dick Advocaat Sunderland 0,88 17
René Meulensteen Fulham 0,77 13
Frank de Boer Crystal Palace 0 4

Spelersprofiel

A. Slot


Geboortedatum:
17 september 1978
Leeftijd:
45
Geboorteplaats:
Bergentheim
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Liverpool
Bekijk hier al onze video's
Meer A. Slot
Meer over A. Slot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.