Slot genoot van wisselwerking met Het Legioen: 'Was écht heel bijzonder'

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft met volle teugen genoten van het eerste afscheid dat Het Legioen hem zondagavond gaf. De coach werd massaal toegezongen door De Kuip en dat deed hem wat.

Slot genoot van wisselwerking met Het Legioen: 'Was écht heel bijzonder'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
5 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

'Het was heel bijzonder', begon Slot bij ESPN over zijn eerste afscheid bij Feyenoord. 'Ik zou het kunnen downgraden, maar dat zou niet recht doen aan de gevoelens die ik had. Het was écht heel bijzonder.' Tijdens de wedstrijd zwaaide de coach terug, na het duel had de coach nog meer interactie met de Feyenoord-fans. Tijdens de persconferentie vertelde Slot dat zijn zoon tussen de harde kern van de Rotterdammers stond.

'Van de eerste tot de laatste dag – die overigens nog moet komen – heb ik de waardering van de fans gevoeld. Het was heel massaal, indrukwekkend. Ze scandeerden mijn naam en dat is een beloning van de laatste drie jaar', zei Slot. 'Maar dat alleen Sipke Hulshoff en ik worden toegezongen, dat is te veel eer. We hebben er heel hard aan gewerkt met ook veel andere mensen. Daardoor konden we de fans drie jaar lang mooie wedstrijden voorschotelen.'

De oefenmeester werd door zijn spelers het veld op geduwd. 'Dit heb ik in de afgelopen drie jaar nog nooit gedaan en is ook niet helemaal mijn stijl', zei hij over het feestje na het duel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tegen PEC Zwolle was het in de eerste helft niet zo mooi als Slot zou willen. 'Het tempo lag te laag en de zuiverheid was niet top. Ik had het gevoel dat als we aanzetten, we een grote uitslag konden neerzetten. Dus toen we de strafschop kregen na rust, had ik verwacht dat dat zou gebeuren', glimlachte Slot, die Ayase Ueda vanaf elf meter zag falen.

Dat was al de vierde misser vanaf elf meter dit seizoen, na twee missers van Giménez en een van Igor Paixao. 'Met AS Roma in het achterhoofd is Feyenoord en penalty’s een ongelukkige combinatie', erkende Slot, die de Mexicaan later in het duel zag scoren vanaf elf meter. 'Santiago viel heel erg sterk in. De vrije dagen hebben hem goed gedaan.'

Volgt Pusic Slot op?

Slot werd tijdens het interview ook gevraagd naar de mogelijkheid dat Marino Pusic zijn opvolger kan worden bij Feyenoord. De oefenmeester was voorzichtig in zijn woordkeuze, maar zou dat wel mooi vinden. 'Als Marino dat zou willen, zou ik het fantastisch vinden als hij die kans zou krijgen', zei Slot. 'Je wil liever niet praten over je opvolger als het niet duidelijk is wie dat is... Maar Marino heb ik heel hoog zitten als trainer én als mens. Dat is helder. Ik ben niet diegene die de trainer van Feyenoord moet aanstellen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer A. Slot
Meer over A. Slot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.