Messi verdient in zijn eentje meer dan de hele selectie van 25 MLS-teams

Reacties

De Major League Soccer heeft de lijst met salarissen weer vrijgegeven. Dat Lionel Messi de best verdienende speler van de Verenigde Staten is, is geen verrassing. Maar het enorme verschil met de rest van de competitie is wel opvallend.

Messi verdient in zijn eentje meer dan de hele selectie van 25 MLS-teams
© Pro Shots

De MLS geeft elk jaar openheid van zaken als het gaat om de spelerssalarissen. Ook nu heeft de competitie de loonsommen van alle spelers weer bekendgemaakt. Messi is de grootverdiener met 11 miljoen euro. Daarnaast kreeg hij afgelopen jaar van zijn club Inter Miami bijna 19 miljoen euro aan gegarandeerde bonussen.

Daarmee verdient Messi meer dan de hele selectie van 25 van de 29 MLS-teams. En dan te bedenken dat dit niet het volledige loon is wat Messi krijgt. Hij sloot in 2023 een deal met Inter Miami, waarin werd beklonken dat hij ook op alternatieve manieren wordt betaald. Bijvoorbeeld via aandelen in de club en via grote partners als Apple en Adidas.

Met een totale loonsom van 38,4 miljoen euro, inclusief bonussen, is Inter Miami het meest kwijt van alle clubs. Dat komt mede door de salarissen van Sergio Busquets (ruim 8 miljoen), Luis Suárez en Jordi Alba (beiden 1,4 miljoen). Toronto FC volgt met 28,9 miljoen, Chicago Fire met 23,1 en Nashville SC met 19,7. De op één na beste verdienende speler van de MLS is Lorenzo Insigne van Toronto FC.

Best verdienende spelers in de MLS (inclusief bonussen)

Speler Club Salaris (in €)
1. Lionel Messi Inter Miami 18,8
2. Lorenzo Insigne Toronto FC 14,2
3. Sergio Busquets Inter Miami 8,1
4. Xherdan Shaqiri Chicago Fire 7,6
5. Sebastián Driussi Austin FC 6,2
6. Federico Bernadeschi Toronto FC 5,8
7. Emil Forsberg New York Red Bulls 5,5
8. Héctor Herrera Houston Dynamo 4,8
9. Hany Mukhtar Nashville SC 4,8
10. Carles Gil New England Revolution 4,1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.