Boze Messi richt zich tot camera om ongeloof over regel uit te spreken

Reacties

Lionel Messi heeft zijn onvrede uitgesproken over de nieuwe regels die zijn ingevoerd in de Amerikaanse MLS. De 36-jarige Argentijn werd tijdens de zege bij CF Montreal (2-3) 'slachtoffer' van een van de nieuwe regels en daar bleef het niet bij.

Boze Messi richt zich tot camera om ongeloof over regel uit te spreken
© Pro Shots
Montreal Impact
Montreal Impact
2 - 3
Inter Miami
Inter Miami

Sinds medio april zijn er in de MLS nieuwe regels van kracht, die onder meer de gezondheid van de spelers beter moeten waarborgen en tijdrekken moeten tegengaan.

Zo is besloten dat een speler die langer dan vijftien seconden op de grond blijft liggen na een overtreding twee minuten aan de kant moet blijven, zodat de medische staf hem daar beter kan behandelen.

Op slag van rust in het duel bij Montreal gebeurde Messi dit. Na een overtreding van George Campbell, die geen gele kaart ontving, bleef Messi op de grond liggen en werd hij behandeld aan zijn knie. Omdat hij langer dan vijftien seconden op de grond lag, moest hij uiteindelijk twee minuten wachten buiten de lijnen. En dat terwijl de bal op een mooie plek lag voor een vrije trap. Al wachtende richtte Messi zich tot de camera en zei hij: 'Dit soort regels, het gaat de verkeerde kant op.' Direct daarna kon hij juichen, want Matías Rojas schoot de vrije trap binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook coach Gerardo Martino sprak na de zege zijn verontwaardiging uit. 'Dit soort situaties moet echt beoordeeld gaan worden. In het geval van Messi was de overtreding heel duidelijk. De tegenstander had een gele kaart moeten ontvangen, dan had Messi er dus nooit twee minuten naast hoeven staan. Het team dat nu een overtreding onderging, wordt nu gestraft. Wij waren Leo nu twee minuten kwijt.'

Messi was niet de enige die te maken kreeg met een nieuwe regel, dat gold ook voor Luis Suárez. De Uruguayaan, die met een goal bijdroeg aan de nipte overwinning, werd in de 92ste minuut gewisseld. Als je in de MLS niet binnen tien seconden nadat de vierde man het wisselbord heeft opgestoken het veld verlaat, mag de vervanger pas een minuut later het veld betreden. Zo geschiedde, want Leo Campana werd een minuut aan de zijlijn gehouden door die vierde man. Invloed op het resultaat had dat niet, Inter Miami won met 2-3 en is de trotse lijstaanvoerder in de Eastern Conference.

MLS

Stand MLS 2024

Verenigde Staten

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Inter Miami
15
9
4
2
36-20
+16
31
2
Cincinnati
14
9
3
2
19-11
+8
30
3
New York City
14
7
2
5
18-16
+2
23
4
New York Red Bulls
14
6
5
3
25-21
+4
23
5
Toronto FC
14
7
1
6
21-20
+1
22
* Actueel tot en met 23 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Inter Miami
Meer over Inter Miami
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.