Farioli-protegé Dante (40) weet van geen ophouden na ijzersterk seizoen

Reacties

Dante Bonfim Costa Santos, beter bekend als Dante, heeft zijn contract bij OGC Nice nog met een jaar verlengd. De verdediger is inmiddels veertig jaar, maar dat gegeven vormt voor de Braziliaan geen aanleiding om met voetbalpensioen te gaan.

Farioli-protegé Dante (40) weet van geen ophouden na ijzersterk seizoen
© Pro Shots

Nice, de club van toekomstig Ajax-trainer Francesco Farioli, hield zijn aanhangers met de aankondigingsvideo wel een beetje voor het lapje. Het had er alle schijn van dat Dantes monoloog toewerkte naar een afscheidsboodschap. Met prachtige volzinnen loofde Dante alles aan de club en de stad, terugblikkend op zijn acht jaar bij de club. 'Het is tijd om gedag te zeggen, ik zal voor altijd van jullie houden.'

Dante bleek zijn naam eer aan te doen met dit staaltje, al dan niet goddelijke, komedie. De ware boodschap volgde al snel: 'We zien elkaar volgend jaar!', lachte de Braziliaan, die zijn aflopende verbintenis dus heeft verlengd tot medio 2025. Samen gaan Dante en Nice volgend jaar naar de Europa League, nadat de ploeg zondag als vijfde finishte in Ligue 1.

Er zit ook nog zeker geen sleet op Dante. De routinier en aanvoerder speelde 32 van de 34 competitiewedstrijden, op één na ook allemaal van het eerste tot en met het laatste fluitsignaal. In Ligue 1 is zijn gevorderde leeftijd uitzonderlijk maar niet uniek: recent speelde bijvoorbeeld Vitorino Hilton bij Montpellier zelfs door tot hij 43 was.

Bekijk hier al onze video's
Meer OGC Nice
Meer over OGC Nice
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer Dante
Meer over Dante
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.