Favre en Dante steunen Sneijder: 'Hebben hem hard nodig'

Reacties

Het avontuur bij OGC Nice dat Wesley Sneijder weer op de kaart moest zetten bij Oranje, is vooralsnog geen onverdeeld succes. De Nederlander zat deze week niet bij de selectie voor het Europa League-duel met Vitesse, maar trainer Lucien Favre denkt dat Sneijder zijn situatie begrijpt.

Favre en Dante steunen Sneijder: 'Hebben hem hard nodig'

Omdat de aanvallende middenvelder zo weinig speelminuten maakt in Frankrijk, besloot bondscoach Dick Advocaat hem niet op te roepen voor de komende cruciale interlandperiode. Favre stelt op de persconferentie voor het competitieduel met Olympique Marseille dat het wel goedkomt met Sneijder.

'Het is moeilijk voor hem om deze situatie te accepteren. Ik zou hetzelfde hebben als ik speler was. Het is dus helemaal niet raar dat hij dit zo voelt. Sneijder begrijpt de situatie, hoewel deze periode zwaar voor hem is. Ik weet zeker dat we hem vroeger of later nodig hebben. Misschien wel heel snel zelfs, want met Europees voetbal erbij gaan we een zware periode tegemoet.'

Ook routinier Dante steekt Sneijder een hart onder de riem tijdens het persmoment. 'Wesley is zoals we weten een groot speler. Ik denk dat het in zijn karakter zit dat hij graag wil spelen. Zijn moment moet nog komen, maar dat gaat hem lukken. We gaan hem nog hard nodig hebben, hij is technisch gezien een van de sterkste spelers.'

Sneijder speelde nog maar drie duels voor zijn nieuwe werkgever, waarvan twee volledige wedstrijden. Hij was nog niet trefzeker voor de ploeg die negende staat in de Ligue 1, maar in de Europa League nog ongeslagen is in een groep met Vitesse, Lazio en Zulte Waregem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.