'Contractservetje' van Messi geveild voor een megabedrag

Reacties

Lionel Messi tekende in 2000 zijn eerste contract bij Barcelona en omdat er op dat moment zo snel niks anders om op te schrijven in de buurt lag, deed de Argentijnse megaster dat op… een servetje. Dat servetje is nu geveild voor maar liefst 890.000 euro.

'Contractservetje' van Messi geveild voor een megabedrag
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Carles Rexach, destijds de technisch directeur van Barcelona, maakte de deal rond bij het restaurant van een tennisvereniging en dit is waarmee de ober terugkwam toen Rexach om een papiertje vroeg. Dat deed hij, volgens de overlevering, omdat Messi's vader Jorge vroeg om een meer waterdichte garantie dan mondelinge beloftes. Het servetje bood uitkomst.

Rexach noteerde: 'Barcelona, 14 december 2000, in de aanwezigheid van de heren Minguella en Horacio neemt Carles Rexach de verantwoordelijkheid om, sommige meningen ten spijt, de voetballer Lionel Messi onder contract te nemen zolang de gemaakte afspraken worden gerespecteerd.' Van het één kwam het ander: Messi was tot zijn vertrek in 2021 jarenlang de absolute blikvanger bij Barcelona en verzamelde een imposante hoeveelheid trofeeën.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ja, het is een papieren servet, maar wel het beroemde servet dat het begin inluidde van Lionel Messi's carrière', zo verklaarde Bonhams-veilingmeester Ian Ehling. 'Het veranderde het leven van Messi en de toekomst van Barcelona.'

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.