Schmidt kan treble uit het hoofd zetten met Benfica ondanks glansrol Neres

Reacties

Roger Schmidt kan met Benfica niet langer de treble winnen. De Duitse oefenmeester is dinsdagavond door Sporting Portugal uit de finale van de beker van Portugal gehouden, ondanks een fraaie assist en voorassist van David Neres.

Schmidt kan treble uit het hoofd zetten met Benfica ondanks glansrol Neres
© Pro Shots
Benfica
Benfica
2 - 2
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

De Braziliaanse buitenspeler gaf na de pauze een niet te missen kans aan Nicolàs Otamendi, die van dichtbij de gelijkmaker aantekende (1-1). Morten Hjulmand had vlak daarvoor op fraaie wijze de score geopend, na goed werk van Jeremiah St. Juste. De Nederlander was halverwege ingevallen en zette met een goede pass en dito overlapping de aanval over de rechterkant op, die de voorsprong inluidde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Maar aan een gelijkspel had Benfica niets, want over twee duels betekende dat virtueel nog steeds een achterstand. De formatie van succescoach Rúben Amorim had het heenduel met 2-1 gewonnen, ondanks een goal van Fredrik Aursnes.

Omdat er in het restant van de return in de halve finale aan beide kanten nog een goal viel – waarbij Neres met een voorassist opnieuw betrokken was aan de kant van Benfica – bleef Sporting Portugal aan de goede kant van de score staan. Ondanks dat de thuisploeg nog een doelpunt nodig had, bleef voormalig Feyenoorder Orkun Kökcü negentig minuten op de bank.

Benfica zit nog in de Portugese titelstrijd, waarin Sporting Portugal ook bovenaan staat, en doet nog mee in de Europa League, maar is in de nationale bekertoernooien klaar. Eerder werd het uitgeschakeld in de Taça da Liga en ook in het belangrijkste bekertoernooi is Schmidt niet langer kanshebber: een treble kan hij vergeten. Dat moest collega Amorim overigens al eerder: hij werd met Sporting recent door Atalanta Bergamo uit de tweede beker van Europa geknikkerd.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2023/2024

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Lissabon
31
26
3
2
89-29
+60
81
2
Benfica
31
24
4
3
71-25
+46
76
3
FC Porto
31
19
6
6
57-26
+31
63
4
Sporting Braga
31
19
5
7
64-44
+20
62
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.