Ancelotti ziet twee soorten trainers: 'Ik probeer de eerste te zijn'

Reacties

Niemand die zo ontspannen naar een halve finale Champions League toeleeft als Carlo Ancelotti. De manager van Real Madrid maakte het al tien keer eerder mee. Hij ziet gelijkenissen tussen zijn team en tegenstander Bayern München, vertelde Ancelotti maandag op een persconferentie.

Ancelotti ziet twee soorten trainers: 'Ik probeer de eerste te zijn'
Bayern München
Bayern München
2 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Ancelotti ging vragen over Alphonso Davies en Thomas Tuchel geroutineerd uit de weg. Davies wordt genoemd als nieuwe linksback van Real Madrid, terwijl zijn trainer Tuchel stevige kritiek kreeg van clubicoon Uli Hoeness.

Wie goed naar Ancelotti luistert, hoort een trainer die al sinds zijn eerste halve finale met Juventus in 1999 zijn werk in dienst van de spelers stelt. Geen enkele collega bereikte zovaak de laatste vier van de Champions League als de 64-jarige Italiaan, die het toernooi vier keer won (twee keer met AC Milan en twee keer met Real Madrid).

Zijn geheim? 'Als coach ben ik nooit het belangrijkst. Voor mij is het erg duidelijk dat er twee type trainers zijn: zij die geen vlieg kwaad doen en zij die veel schade veroorzaken. Ik probeer de eerste te zijn. Het spelletje is van de spelers. Je kan ze een bepaalde strategie meegeven, ze daarvan overtuigen, maar de bepalende factoren zijn hun kwaliteit en betrokkenheid. Een trainer moet zich focussen op de groep overtuigen van het belang van teamwork.'

Real Madrid, een club zonder dogmatische speelstijl, zit Ancelotti dan ook als een Italiaans maatpak. Hij ziet gelijkenissen met zijn voormalige werkgever Bayern München. 'We hebben beiden geen super duidelijke identiteit, we kunnen op verschillende manieren spelen', zei de trainer, die beweerde zijn collega Tuchel niet te zullen verrassen. 'Ik heb geen tactische variant gepland. Morgen gaat het erom dat we goed verdedigen, counters vermijden en zelf goed aanvallen. In een halve finale moet dat de hele wedstrijd. Niets mag mis gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.