Arbitrage finales bekend: Europa League-eindstrijd krijgt Nederlandse VAR

Reacties

De UEFA heeft Pol van Boekel aangesteld als VAR bij de Europa League-finale tussen Atalanta en Bayer Leverkusen. Hij wordt geassisteerd door Rob Dieperink. De Sloveense scheidsrechter Slavko Vincic fluit de Champions League-finale.

Arbitrage finales bekend: Europa League-eindstrijd krijgt Nederlandse VAR
© Pro Shots

Woensdag 22 mei om 21.00 uur staan Atalanta en Bayer Leverkusen in Dublin tegenover elkaar in de finale van de Europa League. Die wedstrijd wordt gefloten door de Roemeen Istvan Kovacs. Hij zal worden bijgestaan door Van Boekel en Dieperink in het VAR-centrum, samen met de Roemeense A-VAR Catalin Popa. Kovacs floot dit seizoen zes duels in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vincic had dit seizoen de leiding over vijf CL-duels: drie in de groepsfase, één in de achtste finale en hij floot de tweede wedstrijd in de kwartfinale tussen Borussia Dortmund en Atlético Madrid. In zijn loopbaan floot Vincic drie keer een duel van PSV, twee keer van Ajax en één keer van Feyenoord, FC Utrecht en AZ.

De Portugees Artur Soares Dias heeft de leiding over de Conference League-finale tussen Olympiakos en Fiorentina. De Engelse Rebecca Welch moet de Champions League-finale voor vrouwen tussen Barcelona en Olympique Lyon in goede banen leiden.

Wo 22 mei

Za 25 mei

Wo 29 mei

Za 1 jun.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.