Sparta-captain Vriends heeft een nachtje nodig om trots te zijn

Reacties

Bart Vriends kan op vakantie. De aanvoerder van Sparta Rotterdam kwam met zijn ploeg op voorsprong bij FC Utrecht, maar in tegenstelling tot een paar weken geleden trokken de Rotterdammers die nu níét over de streep in de Domstad. En dat doet zeer bij Vriends.

Sparta-captain Vriends heeft een nachtje nodig om trots te zijn
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
3 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

'De droom valt vanavond een beetje in duigen. We kwamen in goeden doen in de play-offs, ik dacht ook dat er een goed resultaat in zat. We zaten vlak voor de 2-1 die we tegen kregen erg goed in de wedstrijd, misschien op het arrogante af, maar dat is wel hoe we erdoorheen kunnen spelen, zo moeten we spelen. We waren dicht bij Europees voetbal', verwoordde Vriends zijn gevoel.

'We hadden er enorm veel zin in, we kwamen hierheen met veel vertrouwen. We hebben een paar smaakmakers in de ploeg, het viel allemaal goed in elkaar. Maar vanavond toch net niet', vervolgde Vriends zijn betoog op ESPN na de nederlaag bij de club die hem opleidde. Hij sprak verder zijn vrees uit dat de uitblinkers bij Sparta deze zomer zullen uitvliegen.

Bij de 2-1 van Utrecht ging middenvelder Metinho in de fout. Vriends wilde daar na afloop niet naar wijzen, en denkt dat er na een nachtje slapen wel plaats is voor trots over dit seizoen. 'Het is doodzonde dat het een keer misging, maar dat is wel het risico van ons spel. We willen de bal niet naar voren pleuren als het moeilijk wordt in deze fase van het seizoen. Vraag het me morgen nog een keer en dan denk ik dat ik het woord 'trots' wel in de mond durf te nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer B. Vriends
Meer over B. Vriends
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.