Premier League-clubs stemmen over voorstel om VAR af te schaffen

Reacties

De kans is aanwezig dat de VAR verdwijnt uit de Premier League. De mogelijke afschaffing van het systeem vormt volgende maand een belangrijk agendapunt tijdens de jaarvergadering. Het initiatief is afkomstig van Wolverhampton Wanderers.

Premier League-clubs stemmen over voorstel om VAR af te schaffen

De VAR deed in het seizoen 2019/20 zijn intrede in de Premier League, maar raakte nooit onomstreden. Ook dit seizoen blijft het kritiek regenen op de videoscheidsrechter. Wolverhampton Wanderers was een van de meest uitgesproken clubs en heeft een resolutie ingediend om de VAR met ingang van volgend seizoen te verbannen.

Poll Vind jij dat de VAR moet worden verbannen?
  • Ja
  • Nee

Dat deed de club naar eigen zeggen met het grootst mogelijke respect voor de Premier League, spelregelcommissie PGMOL en de andere clubs. 'Na vijf seizoenen VAR in de Premier League is het tijd voor een constructief en kritisch gesprek over de toekomst ervan', aldus Wolves. Een woordvoerder van de Premier League heeft dat verhaal bevestigd.

Veertien clubs moeten akkoord gaan
Dat betekent dat de continuïteit van de VAR wordt besproken op de jaarvergadering, die donderdag 6 juni plaatsvindt in Harrogate. Stemt twee derde van de clubs in met het voorstel, dan wordt het voorstel aangenomen. Dat betekent dat naast Wolves nog dertien van de twintig clubs akkoord moeten gaan. De raad van bestuur van de Premier League staat niet achter het plan.

Volgens het orgaan zou het aantal verkeerde beslissingen toenemen, wat dan weer afstraalt op de reputatie van de Premier League in Europa. Ook vreest de raad van bestuur voor nog meer kritiek op de arbitrage en frustratie bij supporters.

Lees hieronder het statement van Wolverhampton Wanderers

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.