Voormalig publiekslieveling Ajax moet Nigeria naar WK leiden

Reacties

Finidi George is de nieuwe bondscoach van Nigeria. De oud-Ajacied werd maandag aangesteld om het Afrikaanse land naar het WK in 2026 te leiden. De voormalige vleugelflitser was al actief als assistent-bondscoach.

Voormalig publiekslieveling Ajax moet Nigeria naar WK leiden
© Pro Shots

Onder de inmiddels ontslagen José Peseiro was Finidi al actief als assistent. Vanwege teleurstellende resultaten werd Peseiro echter de wacht aangezegd. Finidi nam het als interim-bondscoach over en won direct met 2-1 van Ghana. Ook werd van Mali verloren (0-2), maar voor de Nigeriaanse bond bleek het genoeg om de Champions League-winnaar van 1995 aan te stellen als eindverantwoordelijke.

Nigeria wil met Finidi naar het WK in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. The Super Eagles lieten in de kwalificatiereeks echter al een aantal steken vallen, waardoor de opgave zwaar is. Het kostte Peseiro de kop, maar onder de oud-Ajacied moet de achterstand weggewerkt worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.