Van Basten kritisch op vervanger De Ligt: 'Stond voor schut'

Reacties

Min-jae Kim eiste dinsdagavond in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid een negatieve rol op. Ook Marco van Basten zag dat de vervanger van Matthijs de Ligt tweemaal flink in de fout ging.

Van Basten kritisch op vervanger De Ligt: 'Stond voor schut'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 2
Real Madrid
Real Madrid

'Hij maakte een paar fatale fouten', analyseerde Van Basten bij Ziggo Sport. 'In de eerste helft stond hij al voor schut. Hij stapte uit terwijl het niet hoefde.' Van Basten doelt op de 0-1 van Real, waarbij Kim zich door Vinícius Júnior uit het centrum van de defensie liet weglokken. Een splijtende steekbal van Toni Kroos zette diezelfde Braziliaan daarna alleen voor doelman Manuel Neuer.

Kim, die afgelopen zomer overkwam van Napoli, maakte ook na de openingstreffer geen beste indruk op de analist. 'Aan de bal duurt het ook allemaal wat te lang', ging Van Basten verder. In de slotfase van het duel trok Kim Rodrygo naar beneden, wat een penalty opleverde voor Real, die Vinícius vervolgens benutte. 'Hij is te laat en probeert het nog te redden met zijn armen', stelde Van Basten. 'De scheidsrechter zag het allemaal perfect, dit is gewoon een overtreding. Kim is in deze wedstrijd een belangrijke speler geweest voor Real Madrid', besloot de analist met een lach.

Trainer Thomas Tuchel zag een te gretige Kim. 'Hij maakte zijn eerste beweging tegen Vinícius bij de eerste goal te vroeg en werd verrast door Kroos. Bij het tweede doelpunt maakte hij helaas nog een fout. We was vijf tegen twee, we waren in een overtal. Er was geen reden om zo agressief te verdedigen tegen Rodrygo. Met hun (Real, red.) kwaliteit worden dit soort fouten afgestraft.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.