Koeman legt uit waarom hij Zirkzee, Wieffer, Timber, Stengs en Berghuis passeert

Reacties

Ronald Koeman heeft fitheid zwaar laten mee wegen in de keuzes voor de voorselectie van Oranje. Joshua Zirkzee, Mats Wieffer, Jurriën Timber en Steven Berghuis zijn volgens de keuzeheer allen niet fit genoeg voor een oproep. Voor Frenkie de Jong en Memphis Depay maakt hij een uitzondering.

Koeman legt uit waarom hij Zirkzee, Wieffer, Timber, Stengs en Berghuis passeert
© Pro Shots

'Memphis speelt nog niet genoeg, maar heeft wel weer twee wedstrijden gespeeld. Dit weekend speelde hij een half uur. We hebben nog een voorbereiding en twee oefenwedstrijden te gaan, dus Memphis kan redelijk fit beginnen aan het EK', sprak Koeman zijn verwachting uit bij Veronica Offside.

Mede omdat de smeekbede van Koeman resultaat had en de selectie uit 26 spelers mag bestaan, durft Koeman een uitzondering te maken. 'Daardoor kun je makkelijker een uitzondering maken voor Frenkie. Die zou richting de eerste groepswedstrijd fit kunnen zijn', zei Koeman. Later in de uitzending bevestigde de bondscoach dat hij mogelijk zelfs in de tweede oefenwedstrijd tegen IJsland al minuten zou kunnen maken als alles meezit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zirkzee, Wieffer (beiden nu geblesseerd), Jurriën Timber en Steven Berghuis (net terug na blessures) zijn in de ogen van de bondscoach niet fit genoeg om mee te gaan naar het EK. De situatie van Marten de Roon is nog onduidelijk. 'We weten nog niet exact wat er aan de hand is.'

Op de suggestie of voor Zirkzee niet ook een uitzondering gemaakt zou moeten worden gezien zijn goede vorm, reageerde Koeman afwijzend. 'Ik heb Brian Brobbey, Wout Weghorst en Memphis voor in de spits.' Calvin Stengs is wel fit, maar niet opgeroepen. 'Ik vind anderen momenteel beter', verklaarde de keuzeheer, die aangaf dat Georginio Wijnaldum zeker is van een plek in de EK-selectie. Over het meenemen van Steven Bergwijn twijfelt Koeman nog. 

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Koeman
Meer over R. Koeman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.