De Roon: 'Belangrijkste week uit carrière werd een nachtmerrie...'

Reacties

Marten de Roon bevestigt dat hij de Europa League-finale aan zich voorbij moet laten gaan. De Nederlander verliet in de Coppa Italia-finale tegen Juventus het veld vanwege een blessure.

De Roon: 'Belangrijkste week uit carrière werd een nachtmerrie...'
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 1
Juventus
Juventus

Trainer Gian Piero Gasperini voorspelde al dat De Roons blessure wel eens het einde van het seizoen zou kunnen betekenen. Zo ver wil De Roon nog niet gaan. Wel is duidelijk dat hij de Europa League-finale van Atalanta Bergamo tegen Bayer Leverkusen gaat missen. 'Een paar dagen geleden had ik nooit gedacht dat ik deze woorden zou schrijven: ik kan de Europa League-finale niet spelen. Wat de belangrijkste week uit mijn carrière had moeten zijn, werd de grootste nachtmerrie', aldus De Roon op sociale media. 

De Roon wil niet alle aandacht naar zich toetrekken, omdat die uit zou moeten gaan naar de prestatie van Atalanta. 'In eerste instantie was het soms moeilijk te geloven: we stonden in de bekerfinale én de Europa League-finale. Ik heb teamgenoten zien rennen en fans horen zingen als geen ander. Dat zijn gevoelens die ik me altijd zal blijven herinneren. Kijk naar mijn gezicht als ik het veld betreed... Het is gewoon puur geluk. Mijn reis eindigde halverwege, maar de reis van Atalanta gaat door...'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Aanstaande woensdag reis ik naar Dublin, ik blijf bij de jongens en leef zoals normaal naar dat eerste fluitsignaal toe, maar als het eenmaal is begonnen, kan ik niets meer veranderen. Ik zal zo hard schreeuwen als ik kan. Bedankt aan iedereen die een bericht heeft gestuurd en er zijn nog maar twee woorden over: Forza Atalanta.'

Of De Roon het EK in Duitsland zal halen, is nog niet duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.