'Passeren van Henderson voor EK is verrassend, maar wel begrijpelijk'

Reacties

Jordan Henderson kreeg dinsdagmiddag een flinke klap te verwerken. Gareth Southgate heeft de middenvelder van Ajax gepasseerd in de Engelse voorselectie en mist daarom voor het eerst sinds 2012 een eindtoernooi met zijn land. Zo kijken ze in Engeland naar het ontbreken van Henderson.

'Passeren van Henderson voor EK is verrassend, maar wel begrijpelijk'
© Pro Shots

Southgate gaf op een persconferentie al aan dat het voor hem een moeilijke keuze was om Henderson niet te selecteren. De hoofdreden is het blessureleed van de 81-voudig international, die in totaal vijf weken aan de kant stond bij Ajax. 'Henderson zal met grote spijt terugkijken op zijn keuzes', luidt het oordeel van The Atheltic.

Ondanks dit alles noemt het Engelse medium het 'verrassend, maar begrijpelijk' dat Southgate met Henderson breekt. Henderson heeft een 'ellendig' seizoen achter de rug en kon de Engelse bondscoach met zijn spel bij Ajax niet overtuigen dat hij nog kan presteren op het hoogste niveau. 'Southgate zal zijn leiderschap op en buiten het veld gaan missen, maar kwalitatief blijft Henderson nu achter', klinkt het.

Wat ook opvalt in Engeland, is dat Southgate nu geen 'fitheidscompromis' met Henderson wil sluiten. Voor het EK in 2021 zou de bondscoach over zijn hart hebben gestreken om de destijds niet geheel fitte Engelsman toch mee te nemen. Die keuze pakte toen goed uit, want Henderson speelde een grote rol in het behalen van de uiteindelijk door Engeland verloren EK-finale.

Carragher
Naast Henderson is er ook voor gekozen om Marcus Rashford niet te selecteren. Volgens Jamie Carragher is er een duidelijke ommekeer zichtbaar bij The Three Lions. 'De voorselectie die Southgate heeft samengesteld, bevalt me wel. Het is jong en veelbelovend', begint een enigzins verbaasde Carra op X. 'Het voelt alsof de manager een elftal heeft samengesteld net nadat een toernooi is afgelopen. Out with the old, in with the new!'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer J. Henderson
Meer over J. Henderson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.