Saoedi's niet rouwig om vertrek Henderson: 'Schaadt hem meer dan ons'

Reacties

Het vertrek van Jordan Henderson bij Al-Ettifaq in januari dit jaar wordt in Saoedi-Arabië schouderophalend gadegeslagen. Michael Emenalo, directeur voetbalzaken van de Saudi Pro League, vindt dat Hendersons snelle vertrek naar Ajax hemzelf meer schade heeft berokkend dan zijn competitie.

Saoedi's niet rouwig om vertrek Henderson: 'Schaadt hem meer dan ons'
© Pro Shots

Die lezing deelde Emenalo in de Britse krant The Telegraph. 'Het heeft de competitie helemaal geen tik gegeven, het was op persoonlijk vlak wel schadelijk. We bewonderden hem allemaal, en we hebben allemaal geprobeerd om hem te helpen bij het aanpassen. Maar soms gaan dingen verder dan professionele zaken. Jordan heeft het hier goed gedaan en zijn input heeft de club veranderd', looft Emenalo de Engelsman.

Hoe het vertrek dan tot stand kwam? 'Ik denk dat hij een bepaald idee in zijn hoofd had hoe hij zijn loopbaan wilde beëindigen en op een bepaald moment doorkreeg dat het niet ging gebeuren. Dat moet je respecteren, al ben ik het er niet mee eens. We hebben nog onder vier ogen gesproken, ik probeerde hem over te halen om te blijven.'

Het heeft Hendo nog niet meegezeten sinds hij vorige zomer vertrok bij Liverpool. Zijn Saoedische avontuur duurde niet lang. Als het, zoals vaak beweerd werd, zijn idee was om bij Ajax in beeld te blijven bij de Engelse nationale ploeg, dan is ook dat mislukt: bondscoach Gareth Southgate neemt hem niet mee naar het EK. Ook zijn periode in Amsterdam is op sportief vlak nog geen succes te noemen, en zijn reputatie als voorvechter van rechten voor de LGBTQ-gemeenschap heeft door zijn transfer naar Al-Ettifaq een onherstelbare deuk opgelopen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer J. Henderson
Meer over J. Henderson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.