Saint-Étienne na promotie met vuurwerk onthaald: 'Terug bij Franse elite'

Reacties

Saint-Étienne wordt maandag door de Franse media weer verwelkomd in de Ligue 1. De tienvoudig Frans kampioen rekende zondagavond in de play-offs af met FC Metz en keert na twee seizoenen terug op het hoogste niveau.

Saint-Étienne na promotie met vuurwerk onthaald: 'Terug bij Franse elite'
© Pro Shots

'Groen paradijs', kopt L'Équipe maandagochtend bij een foto van juichende spelers van Saint-Étienne. 'Ze zijn terug in de Ligue 1, waar Saint-Étienne thuis hoort. De comeback is een prestatie van spelers die niet allemaal per se zijn gemaakt voor het hoogste niveau, maar de club wel weer daar hebben gebracht.' Le Figaro schrijft: 'Saint-Étienne behoort weer tot de Franse elite.'

'We hebben Saint-Étienne weer op de kaart gezet', aldus trainer Olivier Dall’Oglio na het gelijkspel tegen FC Metz. 'De wedstrijden tegen Metz (2-2 en 2-1, red.) waren illustratief voor ons seizoen, met de nodige ups en downs, maar we blijken mentaal erg sterk.' Saint-Étienne volgt Auxerre en Angers vanuit de Ligue 2 naar de Ligue 1.

Vuurwerk
De spelers en technische staf werden na de uitwedstrijd tegen Metz bij het vliegveld opgewacht door zo'n tweeduizend fans. Volgens RMC Sport deed de spelersbus er door het feestgedruis een uur over om 250 meter af te leggen en de weg te vervolgen van het vliegveld naar het trainingscentrum.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens persbureau AFP werden ook vernielingen aangericht door een deel van de Saint-Étienne-fans. De toegangsdeur tot de terminal werd geforceerd en meerdere hekken werden omver getrokken. De Franse politie greep in met traangas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.