Stoppen op zijn hoogtepunt: Kroos (34) verrast en kondigt afscheid aan

Reacties

Het is bijna niet voor te stellen, maar Real Madrid moet de landstitel komend seizoen verdedigen zonder Toni Kroos. De 34-jarige middenvelder zet na het EK een punt achter zijn loopbaan, heeft hij zelf naar buiten gebracht via Instagram.

Stoppen op zijn hoogtepunt: Kroos (34) verrast en kondigt afscheid aan
© Pro Shots

Waar de kans aanwezig is dat Luka Modric er op 38-jarige leeftijd nog een jaar aan vast plakt, vindt Kroos het tien jaar na zijn komst naar Madrid dus mooi geweest. De Duitse spelmaker legt in zijn statement uit dat hij altijd op zijn hoogtepunt heeft willen stoppen en de regie over zijn carrière zelf in handen wilde houden. Na de Champions League-finale en het EK zit de rijke loopbaan van voormalig speler van Bayern München en Bayer Leverkusen er dus op.

Kroos houdt met zijn besluit om te stoppen als prof woord, want hij heeft altijd gezegd dat Real Madrid zijn laatste club zou zijn. Met De Koninklijke won de Duitse passkoning alles wat er te winnen valt: vier keer de Champions League, vier landstitels en vijf wereldbekers voor clubs. In 2014 was Kroos ook lid van het Duitse elftal dat wereldkampioen werd in Brazilië. Onlangs maakte de 108-voudig international nog zijn rentree bij de nationale ploeg.

Die terugkeer is dus van korte duur, want na het EK in eigen land van komende zomer houdt Kroos het voor gezien. En dat terwijl hij nog altijd tot de top van Europa behoort. Dit seizoen kreeg de 34-jarige controleur weer van alle kanten complimenten voor zijn spel en drukte hij bij zijn rentree in Die Mannschaft direct weer zijn stempel. De sleet zit er totaal nog niet op. Maar Kroos wilde dan ook stoppen op zijn hoogtepunt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer T. Kroos
Meer over T. Kroos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.