Speler van de Week: Linssen steekt er met kop en schouders bovenuit

Reacties

Als een ware aanvoerder leidde Bryan Linssen Vitesse zaterdag naar een meer dan welkome zege. De man die van zijn handicap zijn kracht maakte, werd daarmee VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: Linssen steekt er met kop en schouders bovenuit

Bram van Polen trok zaterdag het boetekleed aan. De verdediger van PEC Zwolle nam alle schuld op zich na de nederlaag in Arnhem, waar Vitesse met een man minder na zes duels zonder zege eindelijk weer het zoet van de zege kon proeven (4-1). Want hij had niet kunnen voorkomen dat Linssen de gevierde man werd met een hattrick, twee keer met het hoofd en één keer met de schouder.

Linssen toonde na afloop mededogen met Van Polen. 'Je voelt dat als je al een keer gescoord hebt met je hoofd en je bent de kleinste van het veld, dat het niet lekker is voor je tegenstander. En als-ie dan ook nog drie keer valt, ja, dat is niet fijn voor hem.'

'Fantastische wedstrijd Linssen ook met dank aan Van Polen en Stam'

Want de aanvoerder van Vitesse was niet voor één gat te vangen geweest, zoals Van Polen zich een hardleerse leerling toonde. Linssen bewees andermaal dat de lengte niets zegt over de status van kopspecialist. Of misschien juist wel. Hij heeft immers geleerd zich te wapenen tegen de langere opponenten.

'Ik denk dat mijn timing goed is. Ik spring eerder, waardoor hij tegen mij aan springt en niet omhoogkomt. Daardoor krijg ik nog een laatste zetje, waardoor ik nog een paar centimeter hoger kom', verklapte Linssen zijn geheim. 'Veel mensen zullen zeggen dan misschien dat ik een overtreding maak, maar ik denk dat ik dan gewoon slimmer ben, omdat ik eerder spring. Dan kun je lichaamscontact niet vermijden, ik kan mijn armen nergens anders laten.'

Linssen zette zaterdag een dikke punt achter een periode van improductiviteit. Sinds 16 februari had hij niet meer gescoord. Dat droog staan knaagde aan hem. De treffers tegen PEC voelden als een bevrijding, die het ook was voor Vitesse. Want na zes duels zonder zege werd eindelijk weer gewonnen en werd een grote stap gezet op weg naar de play-offs om een Europees ticket. Dinsdag wacht het bezoek aan Ajax voor de man die acht van zijn twaalf Eredivisie-treffers met het hoofd maakte. 

Topvijf van de week

Waar aanvaller Bryan Linssen een acht scoorde dankzij zijn poductie, daar kreeg Janis Blaswich datzelfde cijfer juist voor het voorkomen van doelpunten. De Heracles-doelman was de man van de wedstrijd tegen SC Heerenveen.

Speler Club Beoordeling
1. Bryan Linssen Vitesse 8
2. Janis Blaswich Heracles Almelo 8
3. Daley Blind Ajax 7,5
4. Ralf Seuntjens VVV-Venlo 7,5
5. Keziah Veendorp FC Emmen 7,5

Algemeen klassement

PSV-spits Luuk de Jong voert de algehele rangschikking nog steeds aan en heeft zelfs een beetje terrein gewonnen op achtervolger Hakim Ziyech, die met een achterstand van 0,16 punten de enige kaper op de kust is. 

Speler Club Gemiddelde
1. Luuk de Jong PSV 6,94
2. Hakim Ziyech Ajax 6,78
3. Martin Ødegaard Vitesse 6,67
4. Matthijs de Ligt Ajax 6,65
5. Adam Maher AZ 6,60
6. Angeliño PSV 6,56
7. Steven Bergwijn PSV 6,55
8. Robin van Persie Feyenoord 6,55
9. Jerdy Schouten Excelsior 6,54
10. Nicolás Tagliafico Ajax 6,50
11. Nasser El Khayati ADO Den Haag 6,47
12. Dusan Tadic Ajax 6,45
13. Frenkie de Jong Ajax 6,44
14. Andre Onana Ajax 6,40
15. Anco Jansen FC Emmen 6,39
16. Michel Vlap SC Heerenveen 6,39
17. Daniel Crowley Willem II 6,37
18. Steven Berghuis Feyenoord 6,37
19. Lars Unnerstall VVV-Venlo 6,35
20. David Neres Ajax 6,35
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer B. Linssen
Meer over B. Linssen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.