Invallers Schalk en Linssen grijpen in vermakelijk duel naast WK-brons

Urawa Red Diamonds is er vrijdagmiddag niet in geslaagd om beslag te leggen op het brons op het WK voor clubs in Saoedi-Arabië. In een vermakelijk duel was het Egyptische Al Ahly te sterk: 2-4. Alex Schalk en Bryan Linssen vielen allebei in, maar konden niet scoren.

Urawa Reds
Urawa Reds
2 - 4
Al Ahly
Al Ahly

Al Ahly was tot de troostfinale veroordeeld na een nederlaag tegen Fluminense, de Japanse ploeg moest het afleggen tegen Manchester City – de beide winnaars spelen later op de vrijdagavond de finale. In Jeddah werd het een spectaculaire wedstrijd. Al Ahly nam de leiding door goals van Yasser Ibrahim en Percy Tau, José Kante deed voor rust al wat terug voor de Japanners.

Het werd zelfs 2-2 na rust, Alexander Scholz benutte een strafschop. Een onfortuinlijk eigen doelpunt van Yoshio Koizumi besliste de wedstrijd in het voordeel van de Afrikaanse deelnemer. Ali Maâloul kon het zich in het restant van de wedstrijd permitteren om een strafschop te missen, zeker omdat de Tunesiër de wedstrijd na honderd minuten spelen besliste door er 2-4 van te maken.