Een fout van de scheids of niet mannelijk genoeg: twijfels over ADO-gelijkmaker

Reacties

MVV Maastricht-keeper Romain Matthys verrichtte enkele sublieme reddingen in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, maar kwam toch als schlemiel voor de camera te staan. Of was het eerder een fout van scheidsrechter Jeroen Manschot?

Een fout van de scheids of niet mannelijk genoeg: twijfels over ADO-gelijkmaker
© Pro Shots
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 2
MVV Maastricht
MVV Maastricht

Het was aan Matthys te danken dat MVV in de slotfase een 1-2 voorsprong verdedigde. De goalie was paraat op inzetten van onder anderen Bart van Hintum en Henk Veerman. In de derde minuut van de extra tijd ging het echter mis. Matthys kwam uit, liet zich wegzetten en zag Alex Schalk vervolgens scoren in het lege doel (zie video onderaan).

'De speler speelt niet de bal, maar de keeper', is bij ESPN de conclusie van Matthys. 'Voor mij is het een overtreding. Hij hoorde mij en hij wilde me gewoon blokken. Hij gaat langzamer lopen en hij vangt me echt op en duwt me met zijn arm. Er is contact, maar de scheidsrechter fluit niet. Zo gaat dat soms in het voetbal. Dat moment was ongelukkig, maar ik ben wel tevreden over mijn wedstrijd.'

Trainer Maurice Verberne van MVV deelt de mening van zijn keeper, maar vindt ook dat Matthys zelf wat aan te rekenen is. 'We hebben het al teruggekeken. Het is interpretatie van de scheidsrechter, ik vond het een overtreding op Romain. Maar ik vind dat je moet weten dat dit soort dingen kunnen gebeuren, daar moet je jezelf meer tegen wapenen. Ik zou uitgekomen zijn en mijn knie erin zetten. Dan komt de speler niet bij je.'

Al met al zette middenmoter MVV een knap resultaat neer tegen ADO, dat dure punten verspeelde in de strijd om rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. De achterstand op nummer twee Roda JC Kerkrade bedraagt drie punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.