Deelname aan WK 2025 lijkt ver weg voor Nederlandse clubs

Reacties

Er zijn dit seizoen nog vier Europese plekken te vergeven op het WK voor clubs van 2025 in de Verenigde Staten. Zoals het er nu naar uitziet, zal Nederland tijdens de eerste editie van het nieuwe FIFA-toernooi geen plek afvaardigen. Daarvoor komt Ajax net een punt tekort.

Deelname aan WK 2025 lijkt ver weg voor Nederlandse clubs
© Pro Shots

De FIFA bevestigde zondag dat Europa twaalf deelnemers afvaardigt, waarvan minimaal acht clubs zich plaatsen via de clubranking van de UEFA. Een belangrijke toevoeging is wel dat het louter gaat om punten vergaard in de Champions League, waardoor Ajax over de afgelopen vier seizoenen verreweg de best presterende Nederlandse club is.

Op de huidige vierjaarlijkse ranking van de UEFA op basis van de prestaties in de Champions League komt Ajax echter een punt tekort ten opzichte van Red Bull Salzburg om op het vinkentouw te zitten. De nummer negen van de ranking gaat onder bepaalde voorwaarden naar het WK voor clubs, bijvoorbeeld als een club die al is geplaatst dit seizoen de CL wint.

Op basis van de huidige stand van zaken gaan de laatste drie plekken via de ranking naar een Duitse, Italiaanse en Spaanse club. Die strijd gaat tussen respectievelijk Borussia Dortmund en RB Leipzig, Juventus en Napoli en Atlético Madrid en Barcelona. Dat kan nog veranderen als bijvoorbeeld een club uit die landen de CL wint of natuurlijk een van bovengenoemde clubs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

deelnemersveld wk voor clubs 2025

UEFA
Chelsea (Eng)*
Real Madrid (Spa)*
Manchester City (Eng)*
-*
Bayern München (Dui)
Paris Saint-Germain (Fra)
Internazionale (Ita)
FC Porto (Por)
Benfica (Por)
-
-
-
AFC
Al-Hilal (Sau)*
Urawa Red Diamonds (Jap)*
-*
-
CAF
Al-Ahly (Egy)*
Wydad Casablanca (Mar)*
-*
-
CONCACAF
Monterrey (Mex)*
Seattle Sounders (VS)*
Club León (Mex)*
-*
CONMEBOL
Palmeiras (Bra)*
Flamengo (Bra)*
Fluminense (Bra)*
-*
-
-
OFC
Auckland City (Nze)
VS
-**

* Continentale kampioen, ** deelnemer namens gastland

Bekijk hier al onze video's
Meer Wereld Club Kampioenschap
Meer over Wereld Club Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.