Julián Álvarez (23) heeft het voetbal al bijna uitgespeeld

Reacties

Hij wordt volgende maand 24 jaar, maar Julián Álvarez heeft nu al een prijzenkast waar iedere voetballer van droomt. Na de winst van het WK voor clubs valt er weinig meer te winnen voor de Argentijnse aanvaller van Manchester City.

Julián Álvarez (23) heeft het voetbal al bijna uitgespeeld
© Pro Shots

'Het is waar dat ik op 23-jarige leeftijd de belangrijkste prijzen eigenlijk allemaal al heb gewonnen', reageerde Álvarez na de met 4-0 gewonnen finale tegen Fluminense, waarin hij zelf twee keer scoorde. 'Maar ik wil uiteraard blijven voetballen, want het maakt mij gelukkig om op het veld te staan. En natuurlijk blijf ik strijden om te winnen. De wens is nu om deze titels opnieuw proberen te winnen, want het voelde erg goed deze prijzen te pakken.'

Als speler van River Plate werd Álvarez kampioen van Argentinië en won hij de Copa Argentina, Supercopa Argentina, Trofeo de Campeones én Copa Libertadores. Met Argentinië legde hij beslag op de Copa América en kroonde hij zich tot wereldkampioen. Ook zijn eerste anderhalf jaar bij Manchester City zijn zeer succesvol, want afgelopen seizoen won hij de treble en dit seizoen ook de Europese Super Cup en het WK voor clubs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Wereld Club Kampioenschap
Meer over Wereld Club Kampioenschap
Meer J. Álvarez
Meer over J. Álvarez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.