Schalk schiet zijn ploeg op WK voor clubs naar clash met Manchester City

Reacties

Urawa Red Diamonds heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finale op het WK voor clubs, waarin het tegen Manchester City zal gaan spelen. Alex Schalk maakte als invaller het enige doelpunt voor de Japanners tegen het Mexicaanse Club León: 0-1.

Schalk schiet zijn ploeg op WK voor clubs naar clash met Manchester City

Schalk staat samen met Bryan Linssen onder contract bij Urawa Red Diamonds, dat in het afgelopen seizoen de Aziatische Champions League won en daardoor aan het WK voor clubs in Saoedi-Arabië mocht deelnemen. De twee Nederlandse aanvallers zijn op het moment echter geen basisspelers. Ook tegen Club León moesten Schalk en Linssen op de bank plaatsnemen.

Vanaf die positie zagen zij een wedstrijd met weinig kansen. Club León en Urawa Red Diamonds hielden elkaar behoorlijk in evenwicht en kwamen maar nauwelijks tot gevaar. Maciej Skorza, de Poolse coach van Urawa Red Diamonds, besloot daarom een ruim kwartier voor tijd om Schalk in de ploeg te brengen. Dat was een gouden ingreep.

Schalk stond vijf minuten in het veld, toen hij de winnende goal voor zijn rekening nam. De Bomber van Breda werd gevonden door José Kanté Martínez en schoof de bal onder doelman Rodolfo Cota. De vreugde was enorm bij Schalk, die later in de wedstrijd nog op weg leek naar een tweede goal, maar toen werd vastgegrepen door William Tesillo. De verdediger kreeg daar zijn tweede gele kaart voor. De vrije trap die volgde werd maar net naast geschoten door Schalk. 

Zo was er een absolute hoofdrol voor de Nederlander, die zich met zijn ploeggenoten nu mag gaan opmaken voor een wedstrijd tegen de Europese Champions League-winnaar Manchester City. Dit duel staat voor aankomende dinsdag op het programma.

VI zocht Alex Schalk en Bryan Linssen onlangs nog op in Japan. Lees de reportage via VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.