Groen-gele rook: Schalk vervolgt carrière bij ADO Den Haag

Reacties

ADO Den Haag is de volgende club van Alex Schalk. De Brabantse spits heeft in de Hofstad zijn krabbel gezet onder een verbintenis tot medio 2025, met een optie voor nog een jaar.

Groen-gele rook: Schalk vervolgt carrière bij ADO Den Haag
© ADO Den Haag/Angelo Blankespoor

Dat meldt de Haagse deelnemer aan de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond. Schalk (31) komt transfervrij over nadat zijn contract bij het Japanse Urawa Red Diamonds was afgelopen. In de afgelopen tijd waren er meerdere clubs geïnteresseerd in de diensten van de aanvaller, onder meer Eredivisie-club Vitesse wilde hem graag inlijven, maar de keuze is op ADO gevallen.

Daarmee is Schalk terug in Nederland, voor het eerst sinds hij in 2015 vertrok bij Go Ahead Eagles. Daarvoor had hij bij zijn jeugdliefde NAC Breda en Jong PSV gespeeld. Nadat hij de deuren in Deventer achter zich had gesloten, begon hij aan een avontuur dat hem langs Schotland (Ross County), Zwitserland (Servette FC) en dus Urawa Red Diamonds in Japan bracht. Met die laatste club speelde hij recent nog op het WK voor clubs.

Joris Mathijsen, technisch directeur van ADO, is verheugd met zijn nieuwe aanvaller. 'Voor de voorhoede zochten we eveneens een versterking. Deze hebben we met de komst van Alex Schalk kunnen invullen. De afgelopen jaren heeft Alex zich in het buitenland laten gelden en nu wil hij ADO Den Haag helpen met het verwezenlijken van onze ambities. Het spreekt voor zich dat we blij zijn dat we Alex aan onze selectie mogen toevoegen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer A. Schalk
Meer over A. Schalk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.