FC Twente vindt opvolger van Boschker

Reacties

Rein Baart is de komende seizoenen de keeperstrainer van FC Twente. De oud-doelman van clubs als VVV-Venlo, Fortuna Sittard en NEC volgt Sander Boschker op, die noodgedwongen zijn werk als keeperstrainer moest neerleggen. De Eredivisionist hoopt Boschker wel in een andere rol te behouden.

FC Twente vindt opvolger van Boschker
© Pro Shots

Boschker was sinds 2018 actief bij het eerste elftal van Twente, sinds die periode bereikte de club nooit het hoofdtoernooi van een Europese competitie. Door de prestaties in het afgelopen seizoen keert de formatie uit Enschede wel terug in Europa, waardoor Boschker een extra trainersdiploma nodig had. Hij besloot daar niet verder mee te gaan, waardoor hij moest stoppen als keeperstrainer.

Met Baart (52) heeft FC Twente een ervaren coach binnengehaald. Als keeper kwam hij tot drie duels in de Eredivisie en meer dan tweehonderd in de Eerste Divisie, vanaf 2009 begeleidt hij keepers. Dat deed hij onder andere bij Vitesse, Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en vorig seizoen VVV-Venlo. Bij Vitesse en RKC werkte Baart samen met FC Twente-coach Joseph Oosting.

VI kreeg onlangs een bijzondere uitnodiging van FC Twente en Oosting

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.