Enkel medische keuring scheidt ADO nog van volgende transferslag

Reacties

Enkel een medische keuring scheidt Alex Schalk nog van een dienstverband bij ADO Den Haag. De Bredase Bomber wordt vrijdag volgens ingewijden gepresenteerd door de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee troeft de club enkele Eredivisie-clubs af.

Enkel medische keuring scheidt ADO nog van volgende transferslag
© Pro Shots

Vlak na de jaarwisseling meldde VI al dat Schalk op weg was naar ADO. Donderdag kwam hij tot een persoonlijk akkoord over de contractvoorwaarden in Den Haag. De 31-jarige spits kan bij ADO een verbintenis tot medio 2025. Daar staat nog een optie voor nog één seizoen in.

Hoewel Schalk aanvankelijk inzette op een langer contract, kiest hij tóch voor ADO. De overredingskracht van trainer Darije Kalezic speelde in die keuze een grote rol. De oefenmeester schetste een aantrekkelijk perspectief voor de spits, die op alle vier de posities voorin uit de voeten kan. Daarnaast denkt Schalk met ADO een goede kans te maken op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.

Vrijdagmorgen vindt de medische keuring van Schalk in Den Haag plaats. Als die keuring voorspoedig verloopt, is hij na Nick Marsman alweer de tweede routinier die de ploeg van Kalezic komt versterken. Ook Jens Toornstra staat nog hoog op de wensenlijst, terwijl de komst van Jordy Buijs lastiger wordt. Kalezic wil de veteraan dolgraag strikken, maar de investeerders zien de leeftijd (35) van de routinier als struikelblok.

Schalk stond de afgelopen twee jaren onder contract bij Urawa Red Diamonds. Met de Japanse topclub won Schalk de Aziatische Champions League. Voor zijn avontuur in Japan speelde Schalk bij het Schotse Ross County en het Zwitserse Servette FC. Met de Schotten won hij een bekertoernooi, terwijl hij zelfs de winnende treffer in de finale op Hampden Park maakte. Met de Zwitsers promoveerde hij als kampioen naar het hoogste niveau. Nu keert hij na acht jaar terug in Nederland.

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer A. Schalk
Meer over A. Schalk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.