Manchester City heeft geen last van Schalk en Linssen en gaat WK-finale spelen

Reacties

Manchester City heeft zich dinsdag ten koste van Urawa Red Diamonds geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. Daarin zal het vrijdag tegen het Braziliaanse Fluminense spelen. Voor Alex Schalk en Bryan Linssen wacht met Urawa op dezelfde dag de troostfinale tegen het Egyptische Al Ahly.

Manchester City heeft geen last van Schalk en Linssen en gaat WK-finale spelen
© Pro Shots
Urawa Reds
Urawa Reds
0 - 3
Manchester City
Manchester City

Schalk had Urawa als invaller naar de halve finale geschoten, door het winnende doelpunt te maken tegen Club León. Tegen City moest de Nederlander desondanks weer op de bank plaatsnemen. Datzelfde gold voor zijn ploeg- en landgenoot Bryan Linssen. Bij City had Nathan Aké wél een basisplaats.

De Europese kampioen, die topscorer Erling Haaland moest missen, was dominant tegen de kampioen van Azië. Dat resulteerde pas vlak voor rust in de openingstreffer: in een poging een voorzet te onderscheppen maakte Marius Hoibraten toen een eigen goal. City had daar dus wat geluk, maar verdiende de voorsprong gezien het spelbeeld absoluut.

Zeven minuten in de tweede helft verdubbelde Mateo Kovacic, die het WK al won met Real Madrid en Chelsea, de marge. Hij werd met een fraaie steekpass weggestuurd door Kyle Walker en liet Urawa-keeper Shusaku Nishikawa vervolgens kansloos. Kort hierna kwam Schalk in de ploeg bij Urawa. Hij stond nog maar net in het veld, toen Bernardo Silva de beslissende 0-3 maakte. De entree van Linssen hielp Urawa niet meer aan een eretreffer. 

City beleefde zo een zorgeloze avond en mag nu om de eerste wereldtitel uit de clubgeschiedenis gaan strijden. De laatste tien jaar werd het WK altijd gewonnen door de Europese kampioen: in 2012 werd de Zuid-Amerikaanse kampioen de beste van de wereld. Corinthians was toen met 1-0 te sterk voor Chelsea. Vorig jaar won Real Madrid in de finale met 5-3 van Al-Hilal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.