Speler van de Week: Anco Jansen en Emmen koesteren elkaar

Reacties

Het idee was een tussenjaar in Drenthe. Inmiddels is Anco Jansen een van de pijlers van FC Emmen en verdiende hij dit weekend met zijn 8,5 de titel VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: Anco Jansen en Emmen koesteren elkaar

In de zomer van 2017 strijkt Anco Jansen neer in Emmen. Een laat in het seizoen opgelopen knieblessure heeft een streep gezet door de aanlokkelijke perspectieven die na twee jaar bij het Turkse Boluspor aan de horizon zijn verschenen. 'Revalideren in Amsterdam, een jaartje in Emmen voetballen en weer helemaal fit worden. Goed voor mij én goed voor de club. Daarna wilde ik weer naar het buitenland', vertelt hij in Voetbal International.

Gaandeweg zijn eerste seizoen veranderen de plannen. FC Emmen wordt steeds meer zijn thuis, terwijl zijn privésituatie als kersverse vader zich ook niet echt leent voor een nieuw vertrek uit Nederland. De warmte van de club en het sportieve succes, Jansen zet de plannen voor een nieuw buitenlands avontuur even in de koelkast.

Bovendien, hij wil het eerste seizoen van FC Emmen in de Eredivisie meemaken. Nog voor de start van het Drentse debuut op het hoogste niveau ziet hij de waarheid in de gevleugelde levensles van Pippi Langkous: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan. 'Zo is het toch ook? We kunnen er lekker onbevangen in. Al moeten we niet doordraven met ons leuke voetbal. Heel naïef aanvallen, mooi positiespelspelen en dan hup, hup, hup: 0-3 achter bij rust. Dat moeten we dus niet willen.'

Jansen spreekt zijn vertrouwen uit in een goede afloop. Voorlopig heeft hij het gelijk aan zijn zijde. FC Emmen staat na de zege op SC Heerenveen zelfs boven de rode streep. Met dank aan de aanvoerder, de man die de Drentse ploeg zondag naar de zevende zege loodste.

Het buitenland blijft lonken voor de middenvelder. Jansen koestert echter zijn verblijf in Drenthe, zoals de Drentse club het verblijf van haar aanvoerder koestert. In ieder geval heeft hij in trainer Dick Lukkien een fervent aanhanger. 'We zoeken altijd naar een plan waarin Anco kan uitblinken', zegt de coach na de Jansen-show tegen SC Heerenveen.

Dat plan slaagde zondag tegen Heerenveen. jansen zwierf tussen de linies, draaide backs dol, was bij vrijwel alle gevaarlijke momenten van Emmen betrokken. Hij bewees nog maar eens dat ze hem niet voor niets de Messi van Drenthe noemen.

Topvijf van de week

FC Emmen had naast Jansen nog een afvaardiging in de topvijf van het weekend. Caner Cavlan, die tegen SC Heerenveen beide treffers voor zijn rekening nam, scoorde met zijn 8 ook een vierde plaats in het weekend-klassement.

Speler Club Beoordeling
1. Anco Jansen FC Emmen 8,5
2. Dusan Tadic Ajax 8
3. Younes Namli PEC Zwolle 8
4. Caner Cavlan FC Emmen 8
5. Thulani Serero Vitesse 7,5

Algemeen klassement

Ook na de 29ste speelronde blijft Luuk de Jong de leider in het algemeen klassement. Martin Ødegaard (Vitesse) is bezig met een opmars, waarbij de Real Madrid-huurling een podiumplek in het vizier heeft.

Speler Club Gemiddelde
1. Luuk de Jong PSV 6,98
2. Hakim Ziyech Ajax 6,80
3. Steven Bergwijn PSV 6,66
4. Martin Ødegaard Vitesse 6,64
5. Matthijs de Ligt Ajax 6,63
6. Angeliño PSV 6,60
7. Jerdy Schouten Excelsior 6,58
8. Robin van Persie Feyenoord 6,52
8. Nicolás Tagliafico Ajax 6,52
10. Nasser El Khayati ADO Den Haag 6,48
11. Frenkie de Jong Ajax 6,44
12. Dusan Tadic Ajax 6,41
12. Michel Vlap SC Heerenveen 6,41
13. David Neres Ajax 6,38
13. Andre Onana Ajax 6,38
14. Youssef El Jebli De Graafschap 6,37
15. Lars Unnerstall VVV-Venlo 6,36
16. Hirving Lozano PSV 6,35
17. Daniel Crowley Willem II 6,34
17. Steven Berghuis Feyenoord 6,35
19. Jeroen Zoet PSV 6,33
20. Lasse Schöne Ajax 6,32
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer A. Jansen
Meer over A. Jansen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.