Transferdagboek 24/06: Khedira, Perisic en Tiago

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Chelsea is dicht bij de komst van Tiago Mendes, meldt El Mundo Deportivo. De 33-jarige middenvelder heeft een aflopende verbintenis met Atlético Madrid, waardoor hij transfervrij kan worden opgepikt. In het seizoen 2004/05 speelde de Portugese middenvelder ook al onder zijn landgenoot José Mourinho bij de Londense club.

Eerder versterkte Chelsea zich al met Cesc Fabregas, maar daarmee is de jacht op versterkingen voor het middenveld nog niet voorbij. Sami Khedira zou ook nog in beeld zijn, weet The People. Ook de 27-jarige Duitser is een oude bekende van Mourinho, die eerder met hem samenwerkte bij Real Madrid. Khedira moet zo'n vijftien miljoen euro kosten.

Dan over naar VfL Wolfsburg, dat dreigt Ivan Perisic kwijt te raken. De 25-jarige vleugelaanvaller werd maandag met Kroatië uitgeschakeld op het WK, maar maakte veel indruk in Brazilië. Eerder toonden Arsenal, Juventus en Napoli al belangstelling, maar nu heeft ook Everton zich gemeld volgens de Wolfsburg Allgemeine Zeitung.

Hector Moreno, zondag met Mexico de tegenstander van Oranje op het WK, is waarschijnlijk niet lang meer in het shirt van Espanyol te bewonderen. Een overstap naar een Europese topclub ligt in het verschiet voor de centrale verdediger, die eerder uitkwam voor AZ. Volgens Marca hebben Tottenham Hotspur en Manchester United belangstelling voor de mandekker, die tien miljoen euro moet opbrengen. Rubin Kazan had ook belangstelling, maar Moreno wil per se in een topcompetitie blijven spelen en wees een overgang naar de Russische club dan ook af.

Een transfer naar een Europese topclub lonkt voor Moreno.

Waar Samuel Eto'o zijn loopbaan vervolgt is een raadsel. De 33-jarige Kameroener krijgt geen nieuw contract bij Chelsea en wordt gelinkt aan een handvol clubs uit de Serie A. AC Milan, Fiorentina en Juventus hebben de ex-speler van Internazionale stuk voor stuk op de korrel. Fiorentina zou de spits zelfs al een contractvoorstel hebben gedaan, maar Eto'o wees dat af omdat hij niet bereid is zich voor een seizoen aan een nieuwe club te verbinden.

Gregory van der Wiel krijgt er mogelijk een concurrent bij. Paris Saint-Germain heeft zijn zinnen namelijk gezet op Ignazio Abate, rechtsback van AC Milan en het Italiaanse nationale elftal. De 27-jarige vleugelverdediger staat al langer op het verlanglijstje van de Parijse club. Een transfer zou deze zomer weleens kunnen plaatsvinden, vanwege Abate's in 2015 aflopende contract.

De overgang van Yann M'Vila naar Internazionale leek al zo'n beetje rond, maar de deal is op losse schroeven te staan. Inter en diens club Rubin Kazan hebben namelijk afgesproken dat Saphir Taïder als onderdeel van de transfer de omgekeerde weg moet bewandelen. Een dergelijke overstap ziet de Algerijnse international echter totaal niet zitten.

Transferdagboek 24/06: Khedira, Perisic en Tiago
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.