Transferdagboek 20/06: Higuaín, Bravo, Benatia, Tuchel

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Barcelona, door het (aanstaande) afscheid van Carles Puyol, Cesc Fabregas, Xavi en Victor Valdes verlost van een flinke salarispost, is flink bezig op de transfermarkt. De Catalaanse club is nog immer van zin om Gonzalo Higuaín voor zich te winnen. Napoli is echter niet van plan mee te werken en houdt vast aan de zeventig miljoen euro als vraagprijs. En die is wat te gortig voor Barcelona.

Meer succes lijkt de Catalaanse grootmacht te hebben in de pogingen een nieuwe keeper vast te leggen. Maar het is nog even wachten tot de laatste plooien kunnen worden gladgetrokken, want pas na het WK kan de transfer van Claudio Bravo worden afgerond. Real Sociedad kan dan ook de twaalf miljoen incasseren voor de keeper, aldus Marca.

Net als Napoli is AS Roma niet van plan zich makkelijk gewonnen te geven op de transfermarkt. Chelsea, Arsenal en Manchester United zien namelijk een prijskaartje hangen van zestig miljoen om de nek van Mehdi Benatia. En laat dat nou de meeste Europese grootmachten afschrikken

Ook trainers draaien mee in de carrousel. Galatasaray heeft naar verluidt een opvolger van Roberto Mancini binnen; Thomas Tuchel. De Duitser staat op het punt zich voor drie jaar te verbinden aan de Turkse club van Wesley Sneijder. Voor de andere genoemde kandidaten, Ottmar Hitzfeld, Bernd Schuster, Dick Advocaat en Martin Jol, is daarmee het verhaal voorbij.

Een bizarre wending in de ontwikkelingen rond Carlos Vela. Arsenal nam de Mexicaan eerder deze maand voor vier miljoen euro over van Real Sociedad, door de terugkoopoptie te lichten die het in 2012 bedong toen Vela van The Gunners naar Sociedad verhuisde. Volgens Marca zijn Arsenal en de Basken nu weer in gesprek om die hele overgang ongedaan te maken. Sociedad moet daarvoor twaalf miljoen euro betalen aan Arsenal, het drievoudige van zijn transfersom begin deze maand. Daarmee zou de 24-jarige technicus de duurste aankoop aller tijden worden van de subtopper uit de Primera División. Vela en Sociedad zijn al rond over een contract tot medio 2018.

Volgens El Mundo Deportivo is de transfer van Luis Suarez naar Barcelona in de maak. De Spaanse sportkrant schrijft dat er een clausule in het contract van de Uruguayaan staat waardoor hij voor 65 miljoen euro kan vertrekken. Die bijzondere bepaling zou alleen gelden bij interesse van Barça en Real Madrid. De Catalanen doen er alles aan om de sterspeler van Liverpool binnen te halen. Hij moet met Lionel Messi en Neymar de beste aanvalslinie aller tijden vormen. Alexis Sánchez wordt in het geval van Suarez' komst het kind van de rekening. Hij kan naar Juventus, maar er bestaat ook de mogelijkheid dat hij in de deal van Suarez betrokken wordt en naar Liverpool verhuist.

Mateo Kovacic heeft zich op het WK in de kijker van Real Madrid gespeeld.

Internazionale moet vrezen voor een transfer van supertalent Mateo Kovacic. De middenvelder, die met Kroatië actief is op het WK, staat namelijk in de belangstelling van Real Madrid. De Koninklijke zou de zaakwaarnemer van de technicus al benaderd hebben. Inter wil op zijn minst 25 miljoen euro ontvangen voor de speler, die in 2012 voor elf miljoen overkwam van Dinamo Zagreb.

Samuel Eto'o is vanwege zijn aflopende contract bij Chelsea een gewilde speler. AS Roma ziet wel wat in de ervaren aanvaller en wierp al een lijntje uit, maar schrok zich volgens Engelse media een ongeluk van de salariswensen van Eto'o. De Kameroener, die bij Chelsea, Internazionale en met name FC Anzhi financieel al niet slecht boerde, wil per jaar vierenhalf miljoen euro verdienen. Bovendien is de 33-jarige spits niet bereid zich voor een seizoen aan Roma te verbinden, want hij wil minimaal twee contractjaren. De kans dat Roma op die eisen ingaat, lijkt dan ook niet heel groot. Eto'o hoeft echter niet te wanhopen, want er bestaat voor hem ook belangstelling uit de VS en het Midden-Oosten. Ook Arsenal zou een oogje in het zeil houden.

is Joel Campbell op weg naar AC Milan?

Andere Engelse kranten spreken over een opvallende ruildeal die in de maak zou zijn tussen AC Milan en The Gunners. Arsenal zou gecharmeerd zijn van Milan-vedette Mario Balotelli, maar wil niet aan de vraagprijs van de Rossoneri (35 miljoen euro) voldoen. De Italiaanse club is daarop met een tegenvoorstel gekomen, namelijk dat Joel Campbell (21) in de deal betrokken wordt. De ster van het nationale elftal van Costa Rica staat onder contract in Londen, maar werd het afgelopen seizoen uitgeleend aan Olympiakos Pireaus.

Een overstap naar de Premier League lonkt eveneens voor Mauricio Isla, flankspeler van Juventus en Chili. In Turijn zit de rechtspoot vaker op de bank dan hem lief is en daarom staat hij wel open voor een transfer. Arsenal, dat een opvolger van Bacary Sagna zoekt, en Liverpool zijn gecharmeerd van het 26-jarige loopwonder. Voor een bedrag van vijftien miljoen euro mag Isla uit Italië vertrekken, schrijven kranten uit dat land.

Transferdagboek 20/06: Higuaín, Bravo, Benatia, Tuchel
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.