Transferdagboek 05/06: Moreno, Jardim en Ferdinand

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 05/06: Moreno, Jardim en Ferdinand

Liverpool roert zich wederom op de transfermarkt. De club versterkte zich al met Rickie Lambert en Emre Can. De volgende speler die naar Anfield lijkt te komen is Alberto Moreno (21) van Sevilla. Beide clubs zijn het in grote lijnen al eens over een transfersom van ongeveer zeventien miljoen euro.

Alles wijst erop dat Leonardo Jardim vrijdag wordt voorgesteld als de nieuwe trainer van AS Monaco. De huidige oefenmeester van Sporting Lissabon is het met de Franse vice-kampioen eens over een contract voor twee seizoenen. De overgang lijkt in kannen en kruiken, al zorgde Jardims eigen management donderdag voor de nodige onduidelijkheid. Donderdagmiddag gaf zijn zaakwaarnemer een persbericht vrij over de overstap van zijn cliënt, maar dat communiqué trok hij enkele uren later in. De voor vrijdag geplande presentatie vindt waarschijnlijk echter gewoon doorgang.

Het vertrek van Cesc Fabregas bij Barcelona lijkt nog maar een kwestie van tijd en zijn vervanger is waarschijnlijk Ivan Rakitic (foto boven) van Sevilla. Zowel Atlético, Barça als Real Madrid zit achter de Kroaat aan, maar Barcelona heeft verreweg de beste papieren. Rakitic heeft zijn zaakwaarnemer laten weten dat hij namelijk ten koste van alles naar Catalonië wil. Een akkoord tussen beide clubs is niet ver meer weg, melden Spaanse media. Volgens de kranten ontvangt Sevilla zo'n twintig miljoen euro voor Rakitic.

Rio Ferdinand krijgt geen nieuw contract van Manchester United, maar blijft mogelijk toch behouden voor de Premier League. Queens Park Rangers, dat via de play-offs naar de Premier League promoveerde, ziet de komst van de routinier wel zitten. 'Rio is een geweldige speler', aldus manager Harry Redknapp. 'Ik ken hem al sinds hij veertien is. We kunnen een ervaren speler goed gebruiken en hij was op de top van zijn kunnen waarschijnlijk de beste centrumverdediger ter wereld.'

Lange tijd leek hij op een transfer af te stevenen, Manchester United werd vaak genoemd als zijn nieuwe club, maar Fábio Coentrão zou volgens Spaanse media zijn contract met Real Madrid gaan verlengen tot 2019. En dat gaat de Portugese WK-ganger geen windeieren leggen: zijn salaris bedraagt - mits hij zijn handtekening zet - liefst vier miljoen per jaar.

Ben Sahar is pas 24 jaar, maar heeft al een waslijst aan clubs versleten. Door Chelsea werd hij verhuurd aan Queens Park Rangers, Sheffield Wednesday, Portsmouth en De Graafschap. Daarna speelde hij ook nog voor Espanyol, Hapoel Tel Aviv en AJ Auxerre, terwijl hij momenteel door Hertha BSC wordt verhuurd aan Arminia Bielefeld.

Hij zou, na zijn halve seizoen bij De Graafschap, volgens Duitse media terug kunnen keren in Nederland: het gepromoveerde Willem II schijnt interesse te hebben in de Israëlier. Die zou echter een voorkeur hebben voor Duitsland, ook bijvoorbeeld VfL Bochum zou hem willen contracteren.

AC Milan is de laatste dagen druk doende zich te oriënteren op versterking van de selectie. Inmiddels zijn de nodige namen als gekoppeld aan de Rossoneri. Aan dat rijtje kan nu ook Mario Mandzukic (foto onder) worden toegevoegd.

De Kroatische aanvaller, bij Bayern München door zijn gedrag in ongenade gevallen bij trainer Josep Guardiola, moet de aanvalspartner worden van Mario Balotelli. Mandzukic is het alternatief als Edin Dzeko en Álvaro Negredo niet kunnen worden losgeweekt bij Manchester City. En dan krijgen we het koppel Mario-Mario in de spits.

De naam Mandzukic werd eerder ook in verband gebracht met Manchester United, dat wordt gekoppeld aan een andere WK-ganger: Cesc Fabregas. Dat de Spaanse international volgend seizoen niet meer in Camp Nou actief is, werd duidelijk door per ongeluk opgevangen woorden van Gérard Pique.

Microfoons tijdens een persconferentie met bondscoach Vicente del Bosque en Piqué vingen een conversatie op van de twee, waar de laatste het onderwerp Fabregas aansneed. 'Ik ga hem verdedigen, hij heeft mij verteld dat de zaak al beklonken is. Hij gaat voor 33 miljoen euro. Dat heeft hij mij verteld.'

Wat Pique niet vertelde is welke club Fabregas onderdak gaat bieden. In Engeland duiken inmiddels verhalen op dat Chelsea de concurrentie wil aftroeven met een aanbieding van een kwart miljoen euro, per week welteverstaan.

De Londense club staat ogenschijnlijk op het punt meer zaken in Spanje te beklinken. Diego Costa zou namelijk al met succes een medische keuring hebben doorstaan, waarmee alleen een persoonlijk akkoord de overgang van de Atlético-spits nog in de weg staat. Chelsea is namelijk bereid de contractueel vastgelegde afkoopsom neer te leggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.