Transferdagboek 01/06: Vidal, Garay, Rakitic en Torres

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 01/06: Vidal, Garay, Rakitic en Torres

Arturo Vidal moet dé zomeraankoop van Real Madrid worden. De Chileense middenvelder van Juventus staat volgens diverse media in Spanje en Italië hoog op het lijstje van De Koninklijke. Sterker, volgens de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport heeft Real Madrid een slordige vijftig miljoen euro gereserveerd om Vidal naar Estadio Santiago Bernabéu te halen. Daarnaast stelt de Spaanse topclub ook nog een speler beschikbaar. Om welke speler het gaat varieert nogal. Tuttosport meldt bijvoorbeeld dat de Argentijnse smaakmaker Angel di María wordt ingezet als extra betaalmiddel, terwijl ook de namen van Marcelo en Fábio Coentrão worden genoemd.

Bayern München wil de selectie van vers bloed voorzien. Een van de  beoogde nieuwe gezichten voor de ploeg van trainer Pep Guardiola is Ezequiel Garay. Tenminste, dat wordt in de Argentijnse media gesuggereerd. Der Rekordmeister zou naar verluidt vijftien miljoen euro willen betalen voor de centrale verdediger van Benfica. De Argentijnse international speelt inmiddels drie seizoenen voor de Portugese topclub, maar zou een transfer naar een andere competitie wel zien zitten. Bayern Munchen is niet de enige kaper op de kust. Ook AS Roma, Juventus en Manchester United volgen Garay nadrukkelijk.

Sevilla won tweeënhalve week geleden de Europa League, maar raakt komende zomer waarschijnlijk wel twee sleutelspelers kwijt. Zo is Alberto Moreno hard op weg naar Liverpool, dat twintig miljoen euro overheeft voor de linksback. De 21-jarige verdediger behoorde tot de voorlopige voorselectie van Spanje, maar overleefde de laatste schifting niet. Moreno speelde in totaal 61 duels namens Sevilla en scoorde daarin drie keer.

Ook aanvoerder Ivan Rakitic lijkt komend seizoen zijn thuiswedstrijden niet te spelen in Ramón Sánchez Pizjuán, want de belangstelling voor de 26-jarige spelmaker uit Kroatië is groot. Na drieënhalf jaar Sevilla lijkt Rakitic klaar voor een stap hogerop en de gehele Spaanse top volgt hem. Atlético Madrid, Barcelona én Real Madrid hebben interesse, maar de middenvelder wil pas ná het WK een beslissing nemen over zijn toekomst.

Valencia is sinds vorige maand in handen van Peter Lim, een steenrijke zakenman uit Singapore. En die wil niet alleen schulden wegwerken, want de selectie moet ook snel worden verbeterd. Lim heeft twee aanvallers op het oog, die Valencia weer terug in de Champions League moeten brengen. En dat zijn niet de minsten: Fernando Torres (Chelsea) en Javier Hernández (Manchester United).

Al vanaf de bekendmaking van de aanstelling van Louis van Gaal als manager van Manchester United gonst het van de geruchten. Lijstjes vol versterkingen zijn al opgelepeld, maar The Mirror on Sunday  zegt te weten dat Yevgen Konoplyanka (24) de eerste grote aankoop van de Engelse recordkampioen zal zijn. Met het binnenhalen van de Oekraïense offensieve middenvelder annex aanvaller van Dnepjr Dnjepropetrovsk zou Van Gaal direct een gevoelige klap uitdelen aan Liverpool, dat de gewilde Konoplyanka al jaren volgt. De gesprekken tussen de twee clubs zouden reeds geopend zijn.

Overigens is het lijstje van The Mirror on Sunday  langer. Ook Kevin Strootman (AS Roma), Mats Hummels (Borussia Dortmund) en Bastian Schweinsteiger (Bayern München) zouden hoog op de wensenlijst van de huidige bondscoach van Oranje staan. En alsof dat nog niet genoeg is. Volgens het Spaanse Sport is Alexis Sánchez (25) van Barcelona de aanvaller op wie Van Gaal zijn pijlen richt. De Chileen, tegenstander van Van Gaal op het WK, zou ook in de belangstelling van Liverpool en Paris Saint-Germain staan.

Daarmee houdt de geruchtenstroom nog niet op, want de Engelse tabloids vallen ook over elkaar heen om Koke aan United te koppelen. De spelmaker van de Spaanse kampioen Atlético Madrid, hij ontpopte zich aldaar tot een van de revelaties van het seizoen, moet evenwel veel geld kosten. Voor zestig miljoen euro zouden de Engelsen zijn clausule in werking kunnen stellen. Al gaf de 22-jarige Spanjaard zelf recent nog aan het prima naar zijn zin te hebben in Madrid en niet per se te hoeven verkassen. Maar als Van Gaal op de deur klopt...

In één beeld gevangen: Filipe Luís (links) en Koke in duel met Gareth Bale van Real Madrid.
In één beeld gevangen: Filipe Luís (links) en Koke in duel met Gareth Bale van Real Madrid.

Het is sowieso de vraag wat er van de succesploeg van Atlético overblijft. De verliezend Champions League-finalist zou namelijk wel eens linksback Filipe Luís kwijt kunnen raken. De 28-jarige Braziliaan zou volgens  AS een opwaardering van zijn contract hebben afgewezen. De reden: de belangstelling van Chelsea, dat grif meer aan salaris wil betalen dan de Madrilenen. De clausule van 24 miljoen euro die Filipe, in het seizoen 2004/05 nog uitkomend voor Ajax, in zijn contract heeft staan zou hem bovendien tot een - voor Londense begrippen - koopje maken. En als klap op de vuurpijl volgt Chelsea ook nog altijd de verrichtingen van Diego Costa. Duidelijk is in ieder geval dat het een transferzomer vol onzekerheid wordt voor Atlético.

Ciro Immobile verkast naar Borussia Dortmund voor om en nabij de twintig miljoen euro. Zoveel is wel zeker, herhaalde de Italiaanse spits die het afgelopen seizoen voor Torino tot 22 Serie A-goals kwam nog maar eens na de oefeninterland van de Azzurri tegen Ierland (0-0). 'Het is zo goed als rond met Dortmund, ik moet alleen mijn handtekening nog zetten', aldus de 24-jarige aanvaller, die voor vijf jaar zal gaan tekenen.

Of Immobile dan ploeggenoot gaat worden van Sven Bender is nog maar de vraag. De middenvelder van Dortmund is immers een van de namen die Arsène Wenger op zijn verlanglijst heeft staan. Direct na zijn contractverlenging kondigde de Fransman aan te gaan investeren in de selectie van Arsenal. Behalve Bender, die vijftien miljoen euro moet kosten, zouden The Gunners  nog altijd hopen op Karim Benzema van Real Madrid. En in de tussentijd komt een deal met Loïc Rémy steeds dichterbij. Volgens Metro  is de het voorbije seizoen door Queens Park Rangers aan Newcastle United verhuurde Fransman persoonlijk al akkoord. Alleen de tien miljoen euro transfersom moet nog even worden overgemaakt...

Duidelijk is in ieder geval dat er een interessante transferzomer aan zit te komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.