Transferdagboek 02/06: Sánchez, Fabregas en Xhaka

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 02/06: Sánchez, Fabregas en Xhaka

Er wordt volop getrokken aan Alexis Sánchez, aanvaller van Barcelona en het Chileense nationale elftal. Manchester United zou een oogje hebben op de aanstaande WK-tegenstander van Oranje, maar nu mengt ook Juventus zich in het strijdgewoel. De Oude Dame zou al een bod van achttien miljoen euro hebben uitgebracht op de ex-speler van Udinese, maar dat vond Barcelona veel te weinig. Barça wil pas bij een bod dat de veertig miljoen euro benadert serieus nadenken over een afscheid van de dribbelaar. Juventus is van plan een tweede bod te doen, schrijft het Catalaanse dagblad Sport.

Een speler voor wie een vertrek bij Barcelona waarschijnlijker lijkt, is Cesc Fabregas. De Catalaanse grootmacht heeft de middenvelder namelijk in de etalage gezet. Arsenal en Manchester City bedankten al vriendelijk voor de spelverdeler, maar Chelsea zou wel brood in zijn komst zien. Volgens The Guardian, een doorgaans zeer betrouwbare krant, heeft de Londense club een bod van 35 miljoen euro in voorbereiding. De krant meldt ook Chelsea's concrete interesse in Tiago Mendes en Filipe Luis van Atlético Madrid.

Na doelman Marc-André Ter Stegen (Barcelona) dreigt Borussia Mönchengladbach wederom een goudhaantje kwijt te raken. Internazionale heeft zijn pijlen namelijk gericht op Granit Xhaka, die deze zomer met het Zwitserse nationale elftal uitkomt op het WK. Gladbach wil in principe niet meewerken, maar een bod van boven de tien miljoen euro zou dat kunnen veranderen. Gladbach ziet in Xhaka's landgenoot Blerim Dzemaili (Napoli) de ideale opvolger.

Bas Dost is hard bezig zichzelf klaar te stomen voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen met VfL Wolfsburg. Over een maand verwacht hij helemaal hersteld te zijn van de enkeloperatie in mei om op de eerste trainingsdag op 5 juli meteen vol gas te kunnen geven. 'Zoals het er nu uitziet, blijf ik in Wolfsburg', nam hij in plaatselijke media ook alle speculaties over een vertrek weg.

Ook de komst van een concurrent brengt hem niet op andere gedachten. 'Ik speel niet bij een kleine clubje, maar bij eentje die komend seizoen de Champions League kan bereiken. Daarvoor heb je goede spelers nodig.'

De Nederlandse spits weet dat hij er een concurrent bij krijgt. 'Dat hebben ze mij gezegd.' De naam is nog niet bekend, maar Romelu Lukaku staat hoog op het kandidatenlijstje. 'We moeten nog zien of het haalbaar is, we hebben ook andere namen in het hoofd', zei technisch manager Klaus Allofs.

De Belgische spits, afgelopen seizoen door Chelsea verhuurd aan Everton, heeft echter al laten weten pas na het WK een knoop door te hakken. Bovendien wordt Lukaku mogelijk ook als wisselgeld gebruikt door Chelsea in de pogingen Diego Costa weg te halen bij Atlético Madrid.

Na het behaalde kampioenschap en het bereiken van de Champions League-finale moet Atlético Madrid sowieso serieus rekening houden met het vertrek van enkele dragende krachten. Diego Costa wordt zoals bekend gelinkt aan Chelsea, maar ook Koke, Filipe Luís én Arda Turan worden gevolgd door de Europese elite. Koke en Luís genieten belangstelling vanuit Engeland, terwijl Arda volgens enkele Spaanse media op het lijstje zou staan van Barcelona. De Catalaanse clubleiding ontkent dit ten stelligst, al zit de Turkse middenvelder zelf helemaal niet te wachten op een transfer. Ook Liverpool en Manchester United hoeven dus niet aan te kloppen. 'Ik zeg helemaal niets over de transfermarkt, want ik heb nog een contract voor drie seizoenen bij Atlético Madrid', aldus Turan. 'Atlético Madrid is mijn thuis, het voelt alsof ik deel uitmaak van een grote familie.'

Volgens de Spaanse sportkrant AS staat Real Madrid-aanvaller Alvaro Morata op het punt een contract te tekenen bij Juventus. Maandag spelen de veteranen van beide ploegen een oefenwedstrijd. Die avond wordt door de bestuursleden direct gebruikt om rond de tafel te zitten. De Madrilenen zullen ongetwijfeld ook een poging wagen om Arturo Vidal over te nemen van Juventus. De aanvallende middenvelder moet dé zomeraankoop worden van De Koninklijke, al lijkt Juve daar niet erg happig op. Antonio Conte liet eerder al weten dat hij de Chileen hoe dan ook wil behouden. Sterker, de Italiaanse oefenmeester stelde het zelfs als een van zijn eisen wil Juventus hem langer binden.

Stefan de Vrij liet onlangs weten deze zomer open te staan voor een transfer. Dat is Lazio en een aantal Engelse topclubs niet ontgaan. Volgens The Daily Star volgen ook Liverpool, Tottenham Hotspur én Manchester United de verrichtingen van de centrale verdediger van Feyenoord en Oranje. Misschien dat bondscoach Louis van Gaal tijdens het eindtoernooi in Brazilië alvast een balletje gaat opgooien.

Na het vertrek van Rickie Lambert naar Liverpool is Southampton voorlopig even niet van plan om spelers van de hand te doen. De clubleiding van The Saints moet eerst een opvolger zien te vinden voor Mauricio Pochettino , de manager die onlangs vertrok naar Tottenham Hotspur. Grootste kanshebbers voor de vacante trainerspositie lijken Ronald Koeman, Michael Laudrup en Murat Yakin. Of de nieuwe manager na de zomer over het huidige spelersmateriaal kan beschikken is zeer de vraag. Liverpool hoopt in navolging van Lambert ook vleugelspits Adam Lallana en verdediger Dejan Lovren over te nemen van Southampton. Linksachter Luke Shaw is volgens diverse Engelse media dicht bij een transfer naar Manchester United.

Mario Balotelli staat volgens Engelse media voor een terugkeer naar de Premier League. Arsène Wenger zou de spits graag naar Arsenal willen halen, meldt The Daily Mirror. Maar er zijn nog drie clubs geïnteresseerd in de voormalig Manchester City-speler. Ook Chelsea, Liverpool en Tottenham Hotspur onderzoeken de mogelijkheden om de aanvaller weg te plukken bij AC Milan. Die club staat open voor een transfer, valt te lezen in The Daily Express.

Dan over naar Frank Lampard, die dicht bij een akkoord is met New York City FC. Probleem is echter dat de club pas in maart 2015 begint in de Major League Soccer (MLS). Er moet dus een tijdelijke oplossing gevonden worden voor de middenvelder, die transfervrij vertrekt bij Chelsea. Hetzelfde geldt voor David Villa, die overkomt van Atético Madrid. Manchester City, ook eigenaar van New York City FC, zou het duo graag tot maart 2015 onderdak bieden.

Waar eerder bericht werd dat Javier Hernández (Manchester United) en Fernando Torres (Chelsea) in de belangstelling staan van Valencia, heeft nu een tweede club zich gemeld voor het duo. Internazionale wil zijn aanval versterken en richt zich op beide spitsen, die bij hun huidige club niet wekelijks op een basisplaats kunnen rekenen. Probleem is echter het salaris dat Hernández en Torres willen verdienen.

Darren Dein heeft Barcelona laten weten dat Cesc Fabregas wil vertrekken, meldt El Mundo Deportivo. De zaakwaarnemer van Fabregas is al druk in gesprek met geïnteresseerde clubs, die wel veertig miljoen euro moeten overmaken naar Catalonië. Zijn oude club Arsenal lijkt favoriet, maar ook Liverpool en Manchester United hopen nog op de handtekening van de Spaanse middenvelder. In de periode 2003-11 speelde Fabregas al bij Arsenal, waar hij in 212 competitieduels 35 keer scoorde.

Wie niet vertrekt uit de Primera División is Iker Casillas. Na twee gesprekken met Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez heeft de doelman besloten om te blijven bij De Koninklijke. De laatste anderhalf jaar is Casillas tijdens competitiewedstrijden tweede keus achter Diego López, maar dat is voor de 153-voudig international van Spanje geen reden om te vertrekken. Pérez en Casillas waren er dus snel uit: de 33-jarige keeper blijft Real voorlopig trouw.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.