Transferdagboek 10/06: De Jong, Cazorla en Gomis

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Nigel de Jong liet weten het ontslag van trainer Clarence Seedorf bij AC Milan zeer te betreuren, en onmiddelijk duiken er in Engeland geruchten op over een transfer van de Oranje-international. Hij speelde al eerder in Engeland, bij Manchester City, maar zou volgens tabloids voor een verhuizing naar Londen staan.

Zowel het gepromoveerde Queens Park Rangers als het iets hoger aangeschreven Arsenal zou de middenvelder willen inlijven. Het contract van De Jong in Milaan loopt nog één seizoen door.

Mocht De Jong naar Arsenal verhuizen, is het nog maar de vraag of hij daar de Spanjaard Santi Cazorla nog treft. In Engeland circuleert het gerucht namelijk dat Atlético Madrid een oogje zou hebben op Cazorla. Die ploeg wilde hem afgelopen zomer, toen hij nog speler was van Málaga, ook al hebben. Toen koos Cazorla voor Arsenal, maar de Champions League-finalist zou nu nog een keer een poging willen wagen.

Het Franse L'Équipe komt met het bericht dat Bafetimbi Gomis, spits van Olympique Lyon, wel eens de overstap zou kunnen maken naar Newcastle United. The Magpies, toch al een uitvalsbasis voor Franse spelers, zouden het in hun strijd om de transfervrije Gomis moeten opnemen tegen de Turkse topploegen Galatasaray en Fenerbahçe.

Slecht nieuws voor Victór Valdés: volgens L'Equipe heeft AS Monaco zijn naderende komst afgeblazen vanwege de kruisbandblessure die hij in maart opliep in wat uiteindelijk zijn laatste wedstrijd voor Barcelona werd. Valdés staat naar verwachting nog tot november aan de kant, maar omdat de 32-jarige doelman transfervrij is staan de clubs wellicht toch voor hem in de rij.

Want naar verluidt zijn Arsenal en Manchester City al wakker geschud door de geruchten die doorsijpelen vanuit Frankrijk. Vooral Arsenal kan nog wel een doelman gebruiken, nu met Lukasz Fabianski de concurrent van eerste doelman Wojciech Szczesny is vertrokken. Ook City werd eerder al in verband gebracht met Valdés, maar die club heeft met Joe Hart al een vaste eerste keus in huis.

De kans dat Zlatan Ibrahimovic nog uitkomt in de Premier League lijkt klein gezien zijn tot 2016 doorlopende contract bij Paris Saint-Germain. De 32-jarige Zweedse steraanvaller heeft al meerdere malen aangegeven de Franse kampioen trouw te blijven. Wel ziet hij het zitten om zijn loopbaan af te sluiten in de Verenigde Staten.

'Het idee om in Amerika te voetballen, intrigeert mij wel', vertelde Ibrahimovic in gesprek met Sports Illustrated. 'Mijn vriend Thierry Henry (New York Red Bulls, red.) heeft het er erg naar zijn zin en ik praat veel met hem over de Amerikaanse competitie. Over twee of drie jaar zou dat best een interessante optie zijn.'

Thierry Henry krijgt in de toekomst mogelijk gezelschap van Zlatan Ibrahimovic in de Amerikaanse MLS.

De Premier League leek wél de bestemming van Tomás Kalas toen Chelsea de Tsjechische verdediger in 2011 overnam van Sigma Olomouc. Inmiddels zijn we drie jaar verder - waarvan twee bij Vitesse – en heeft Kalas zijn belofte nog altijd niet kunnen inlossen. De Bundesliga is nu het nieuwe beloofde land, want Kicker meldt dat promovendus 1. FC Köln zo goed als akkoord is over een nieuwe huurovereenkomst van de 21-jarige verdediger.

De uitspraken die Mario Mandzukic maandag deed over zijn toekomst bij Bayern München blijken koren op de molen van Real Madrid. Want nu er in Beieren geen plaats meer is voor de Kroatische spits ondanks zijn aanzienlijke productie van 48 treffers in 88 officiële wedstrijden, ziet trainer Carlo Ancelotti volgens Marca in Mandzukic een ideale concurrent voor Karim Benzema.

Tegen diezelfde Spaanse sportkrant heeft Ancelotti inmiddels laten weten dat Álvaro Morata op huurbasis mag vertrekken uit de Spaanse hoofdstad. De 21-jarige aanvaller wil niet nog een seizoen in de schaduw staan van Benzema. VfL Wolfsburg heeft bij monde van technisch manager Klaus Allofs al zijn interesse uitgesproken, maar er zouden ook Engelse kapers op de kust liggen. Eerder was Juventus al in de markt voor de jonge Spanjaard.

We blijven nog even in Madrid, want volgens El Confidencial is De Koninklijke vast van plan ook Toni Kroos weg te halen bij Bayern. Het in 2015 aflopende contract van de 24-jarige middenvelder is nog altijd niet verlengd, waardoor hij na komend seizoen transfervrij de deur kan uitlopen. Bayern hoopt de Duitse international binnenboord te houden met een jaarsalaris van vier miljoen euro, maar naar verluidt is Real bereid daar een miljoen bovenop te doen.

Komen Toni Kroos en Mario Mandzukic elkaar weer tegen bij Real Madrid?

Dat spelers uit de Bundesliga in trek zijn, bleek ook al uit de berichten die suggereerden dat Marco Reus deze zomer de topaankoop van Barcelona moest worden. Volgens Sport zou de Catalaanse grootmacht daar 35 miljoen euro voor over hebben, een bedrag waarvoor Reus – die het WK mist door een enkelblessure - in 2015 volgens een clausule kan vertrekken.

BVB wil echter koste wat kost voorkomen dat na Mario Götze en Robert Lewandowski een nieuwe blikvanger vertrekt. Bild stelt dat de club de gelimiteerde afkoopsom uit zijn verbintenis wil halen, terwijl technisch manager Michael Zorc tegen de Duitse boulevardkrant zegt dat Reus in ieder geval nog één jaar blijft: 'Dat Marco deze zomer vertrekt, kan ik uitsluiten.'

In tegenstelling tot zijn landgenoot Eden Hazard blijft Romelu Lukaku waarschijnlijk niet bij Chelsea

Iemand die zijn club ook trouw blijft is Eden Hazard. De nummer 10 van België en Chelsea was volgens diverse geruchten op weg naar Paris Saint-Germain, dat een bod van 75 miljoen euro zou hebben neergelegd bij The Blues. In een interview met La Dernière Heure zegt Hazard echter dat het 'honderd procent zeker is dat hij bij Chelsea blijft'.

Wie vrijwel zeker niet bij Chelsea blijft is Romelu Lukaku. Zoals eerder al gemeld in dit dagboek zou Atlético Madrid wel eens de volgende werkgever van de Belgische aanvaller kunnen worden. Volgens El Confidencial hebben de Rojiblancos hun pijlen echter gericht op meer spitsen, nu het met Diego Costa (Chelsea) en David Villa (Melbourne City) zijn twee belangrijkste aanvallers kwijtraakt.

Lukaku is daarom niet de enige kandidaat, zo stelt de Spaanse krant. Ook Álvaro Negredo zou hoog op de verlanglijst staan van de beleidsbepalers in Estadio Vicente Calderón. Negredo liep een plek in de Spaanse WK-selectie mis en verdween de laatste maanden meer en meer naar de achtergrond bij Manchester City door de aanwezigheid van Sergio Agüero en Edin Dzeko. En dat terwijl hij vorig jaar nog binnenkwam voor 25 miljoen euro. Het kan snel gaan in voetballand.

Transferdagboek 10/06: De Jong, Cazorla en Gomis
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.